Изданието Комерсант информира за рязко оттегляне на чуждестранните инвеститори от

...
Изданието Комерсант информира за рязко оттегляне на чуждестранните инвеститори от
Коментари Харесай

Чуждестранните инвеститори се оттеглят от руския пазар

Изданието " Комерсант " осведоми за внезапно отдръпване на задграничните вложители от съветския пазар на акции: за седмицата, завършила на 20 февруари, клиентите на фондове, насочени към Русия, са изтеглили от тях 127 млн. $. Седмица по-рано сумата била едвам 15 милиона.
Бягството от съветския финансов пазар стартира заради усилването от риска за разширение на антируските наказания, изяснява изданието. В частност става дума и за вероятните подготвяни антируски наказания по отношение на случая със задържането на украински моряци и кораби в Керченския проток, добавя БГНЕС.
Инвеститорите също по този начин били стреснати от решението на конгресмените на Съединени американски щати да внесат за разглеждане законопроект, предполаащ въвеждане на наказания против банковия и енергийния бранш на Русия.
Вестникът отбелязва, че изнервеност в вложителите е добавило и задържането в Русия на Майкъл Калви – създател на един от най-отдавнашните и най-големи фондове за директни вложения на съветския пазар Baring Vostok.
“Ситуацията към господин Калви провокира неразбиране на пазара, той е добре прочут и на вътрешните, и на интернационалните вложители. Компанията му е една от не многото, които не престават да работят в русия, без значение от никакви разтърсвания и наказания. Безусловно, тази обстановка не усъвършенства капиталовия климат “, цитира вестникът началник на огромна съветска компания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР