Изданието Insider съобщава, че смяната на батерията на електрически автомобил

...
Изданието Insider съобщава, че смяната на батерията на електрически автомобил
Коментари Харесай

Ето колко струва смяната на батерията на електрическите коли Tesla

Изданието Insider оповестява, че промяната на батерията на електромобил Tesla може да доближи до половината от цената на самия автомобил като нов. Тази информация се основава на отчет на компанията Recurrent, която прецизира, че най-евтината батерия за Tesla коства към 5 000 $, като тази сумата не включва разноските за промяната.

Изключително забавно е, че при някои модели, като Model S и Model X, цената на промяната на батерията може да доближи до сериозните 20 000 $. Експертите допълват, че разноските за поддръжка на електрически коли варират според от модела. Добавят също и, че експлоатационният живот на батерията зависи от метода на зареждане и изискванията, в които автомобилът е експлоатиран.

Създателите на публикацията показват, че макар че новата батерия за електромобил може да бъде скъпа, в множеството случаи не се постанова честата й промяна. Tesla дава гаранция за батерията до 150 000 благи (240 000 километра) или 8 години. По данни на Recurrent, електрически коли на Tesla нормално биват оставени от притежателите си преди батерията да изчерпи своя живот, а това е: към 200 хиляди благи в Съединени американски щати и към 240 хиляди километра в Европа.

Автомобилната компания е учредена през 2003-та година и седалището й се намира в Пало Алто, Съединени американски щати.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: Tesla Тесла коли автомобили батерия електрически коли електромобили цена обслужване ремонт
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР