Изданието Холивуд Рипортър публикува списък на 100-те най-влиятелни хора в

...
Изданието Холивуд Рипортър публикува списък на 100-те най-влиятелни хора в
Коментари Харесай

Кои са 100-те най-влиятелни личности в Холивуд

Изданието " Холивуд Рипортър " разгласява лист на 100-те най-влиятелни хора в холивудската развлекателна промишленост.

Той е управляван от Робърт Айгър, който заема управителни длъжности в „ Дисни” от 1999 година и се концентрира върху развиването на нововъведенията. Айгър също е и член на борда на шефовете на „ Епъл “. Придобиването от „ Дисни “ на активи от „ Фокс “ за 71,3 милиарда $ и генерирането на рекордните 8 милиарда $ в касата го слагат на почетното място тази година.

Снимка: „ Холивуд Рипортър ”

Рийд Хейстингс и Тед Сарандос от „ Нетфликс “ са на идващите позиции. Те са следвани от Брайън Робъртс и Стив Бърк от „ Компаст “.

На трето място са Браян Робъртс и Стив Бърк от „ Ен Би Си Юнивърсъл”. Топ 5 се добавя от медийният магнат Шери Ресдстоун (ViacomCBS) и президента на „ Марвел Студиос” Кевин Файги.

В тазгодишния лист попадат 32 нови имена. Сред тях са Барак и Мишел Обама (№ 50), чийто продуцентски артикул „ High Ground “ стана шлагер чрез покупко-продажби с „ Нетфликс “ и „ Спотифай “.

В описът участва и продуцентът на „ Аквамен “ Джеймс Уан (№80) и звездата продуцент на „ Да свалиш Уолстрийт “ Дженифър Лопес (№92).

На 99-о място попада тазгодишната холивудска фаворитка Марго Роби. 29-годишната звезда, която претвори Шарън Тейт в шлагера на Тарантино „ Имало едно време в Холивуд “, се трансформира и в продуцентка на два кино лентата.

На 86-о място се подреждат продуцентите на „ Игра на тронове “ Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайс, които макар спорния край на сериала, завоюваха 12 награди „ Еми “, в това число за най-хубав трагичен сериал.

Друг любим - Уил Смит, заема 81-во място. 51-годишният артист е получил доходи от 27 милиона $ от „ Нетфликс “. Това лято „ Аладин “ завоюва най-хубавите в международен мащаб 1,13 милиарда $. И той, и брачната половинка му Джеда Пинкет Смит лансираха холдинговата продуцентска компания „ Westbrook “.

72-годишният създател на бестселъри Стивън Кинг е на 60-о място като най-мощният източник на шлагери в Холивуд. Той генерира 1,13 милиарда $ доходи от филми по негови романи.

Режисьорът и продуцент Стивън Спилбърг е на 40-о място. 72-годишният Спилбърг остава промишлен колос с голямо въздействие, както потвърди по-рано тази година, когато „ Зелената книга “ беше разгласен за най-хубав филм.

Сред останалите звезди, намерили място в листата за най-влиятелни персони в Холивуд, са Опра Уинфри (№15), Рийз Уидърспун (№37), Леонардо ди Каприо (№44), Дуейн Джонсън (№45), Брад Пит (№54), Куентин Тарантино (№55) и Скарлет Йохансон (№65).

Можете да видите цялостния лист с най-влиятелните персони ТУК.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР