Изданието Business Korea, базирайки се “източници в автоиндустрията, съобщава, че Hyundai подготвя

...
Изданието Business Korea, базирайки се
“източници в автоиндустрията,
съобщава, че Hyundai подготвя
Коментари Харесай

Hyundai-KIA подготвят електрическа кола с нова платформа

Изданието Business Korea, базирайки се “източници в автоиндустрията ”, съобщава, че Hyundai приготвя първия си компактен модел с новата модулна платформа E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Тя очевидно си намира в финален етап от разработката си и се планува да стане аналог на платформата MEB на VW. Плановете са на нейна база корейците да развият към 2025-а година над 20 разнообразни електрическия автомобил. E-GMP има забавна особенност - интегрирана задвижваща ос -IDA (Integrated Drive Axle).

IDA сплотява в един възел вал и главина, позволявайки да се понижи броят излишни връзки в структурата, да се повиши коравината на вала с 55% и и да се намали масата на възела с 10%. В същото време диаметърът на лагерите е повишен с 40% за по-добра управляемост и надеждност.

Секретноят план за електрокар с платформата E-GMP е обозначен с показателя NE. Към декември ще бъде подготвен първообраз, а предсерийният вид би трябвало да дебютира пред аудитория през юни 2020-а година. Масовото произвеждане по план трябва да тръгне при започване на 2021-а. Моделът се дефинира като CUV (крос-хеч) с пробег най-малко 450 км. Навярно той ще има виртуален кокпит и дистанционна персонализация. В тази посока на корейците ще оказва помощ хърватската фирма Rimac. Не е ясно коя от двете корейски марки ще пусне първа модела, само че по-активна в посока на електрификацията към този момент е KIA.

Концептът Kia HabaNiro подхожда може би най-добре за първия модел с новата платоформа. Има огромно междуосие от 2830 мм, екипиран е с два електромотора – по един на ос, за него се дава обещание пробег с едно зареждане от 483 км и, може да се каже че е подготвен за серийно произвеждане.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР