Издали сме наказателно постановление, с което сме наложили на БНР

...
Издали сме наказателно постановление, с което сме наложили на БНР
Коментари Харесай

Спирането на програма Хоризонт ще струва 40 000 лв. на БНР

Издали сме наказателно разпореждане, с което сме наложили на БНР имуществена глоба в размер на 40 000 лева Това разгласи ръководителят на Комисията за контролиране на известията Иван Димитров по време на съвещанието на Временната парламентарна комисия за БНР, съобщи Агенция " Фокус ".
Димитров описа по какъв начин регулаторът е открил скандалното прекъсване на радиото.
" В началото на работния ден на 13 септември чиновници на КРС реализират мониторинг на радиочестотния набор със профилирани механически средства. Установили са, че е спряно разпространяването на стратегия " Хоризонт " на БНР на територията на цялата страна. В 9.20 ч. чиновник на отдел " Контрол на радиочестотния набор " е изискал на лицето за контакти в БНР Валери Николов информация за откритото прекъсване на стратегия " Хоризонт ". Лицето е декларирало, че няма информация и е предоставило телефона на техническия шеф на БНР Пламен Костов за условие на информация по случая.
В 9.30 ч. служителят на КРС е провел диалог с господин Костов, като същия е обяснил, че има проблем с оптика и че до няколко минути емисията ще бъде възобновена. Възобновяването е записано в 10.30 ч. Във връзка с установените непоследователни пояснения в 10.00 ч. е разпоредена незабавна поверка за определяне на обстоятелствата, довели до спирането ", описа още ръководителят на КРС.
Припомняме, че прекъсването на стратегия " Хоризонт " се случи след скандалния опит за събаряне от ефир на журналистката Силвия Великова. Скандалът коства постовете на генералния шеф Светослав Костов и двама от шефовете на радиото. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР