Издадено е наказателно постановление за 10 000 лв. на фирма

...
Издадено е наказателно постановление за 10 000 лв. на фирма
Коментари Харесай

РИОСВ друсна 10 бона глоба на фирма в Крепост

Издадено е наказателно разпореждане за 10 000 лева на компания за осъществяване на действия по отнасяне на боклуци на площадки в землището на димитровградското с.Крепост. Това оповестиха от Регионалната ревизия по околна среда и водите (РИОСВ).

Съставени са 16 акта на физически лица за реализация на капиталови оферти в предпазена зона без извършена процедура по оценка за съгласуемост, както и за изсичане на дървета и разораване на парцели, попадащи в " Натура 2000 ". Товае е в нарушаване на възбрана от заповедта за оповестяването им, разясниха от Регионална инспекция за опазване на околната среда. Два акта са формирани и на винарски мазета в Харманли за неподдържане на пречиствателното оборудване в техническа и експлоатационна редовност.
Със 100 лева е санкционирано и физическо лице за нарушаване по Закона за биологичното многообразие.

Експертите от от екоинспекцията в Хасково направили 132 инспекции на 129 обекта през октомври. Издадени са 51 наставления за премахване на установени нарушавания. Съставени са 16 акта и са издадени 2 наказателни постановления на стойност 10 100 лева Събраната сума от наказателни постановления и наказания, в това число за предходни интервали е 8 984 лева

Издадена е заповед на завод в Тополовград за прекъсване производството и стартирането на пазара на варов разтвор. Санкцията е поради неизвършена регистрация на химическо вещество, изисквана според наредбите на Регламент REACH.
Почистени са 4 нерегламентирани сметища. Едното от тях е край Маджарово. Другите две били в община Стамболово, а последното в димитровградския квартал " Черноконево ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР