Издадената европейска заповед за разследване срещу главния редактор на Биволъ

...
Издадената европейска заповед за разследване срещу главния редактор на Биволъ
Коментари Харесай

Медийна организация във Виена: Разследването срещу "Биволъ" е повод да му се запуши устата

Издадената европейска заповед за следствие против основния редактор на " Биволъ " Атанас Чобанов след абсурда с приключване на данни е опит да бъде заглъхнал гласът на уеб страницата, " разгласил няколко проверяващи материала, изобличаващи злоупотреби със средства от Европейски Съюз и корупцията в държавното управление. "

Това е позицията на Международния институт за печата във Виена - международна мрежа на редактори, публицисти и хора на управнически позиции, която работи за отбрана на медийната независимост.

" В рамките на следствието би трябвало да бъде разпитан основният редактор на уеб страницата " Биволъ " Атанас Чобанов по досъдебното произвеждане против чиновници на " ТАД Груп ", по отношение на обстоятелства, относими по предмета на доказване ", пишеше в известието на Специализираната прокуратура, популяризирала доказателства по случая с приключване на данни от Национална агенция за приходите.

Чобанов отхвърля да е знаел за пробива в системата на Национална агенция за приходите или да е приказвал с хипотетичните хакери и е подготвен да влезе в контакт с френската полиция за следствие, само че не и да се върне в София, отбелязва институтът.

" Заповедта за следствие безспорно е мотив да се заглуши " Биволъ ", разгласил няколко проверяващи материала, изобличаващи злоупотреби със средства от Европейски Съюз и корупцията в държавното управление, " споделя Рави Прасад от института, представен в известието.

Като образец е дадена обявата, съгласно която основният прокурор Сотир Цацаров е купил вила на цена два пъти под пазарната. След това в известието се прави връзка сред този случай и оставката на ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ) Пламен Георгиев предходната седмица. Отбелязва се, че и в други случаи " Биволь " е бил на прицел на управляващите поради следствия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изтичането на персонални данни от Национална агенция за приходите (119)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР