Издадена вчера, 11 март, заповед на здравния министър Кирил Ананиев

...
Издадена вчера, 11 март, заповед на здравния министър Кирил Ананиев
Коментари Харесай

Втора градска болница в София се реорганизира като център за прием на болни от COVID-19


Издадена през вчерашния ден, 11 март, заповед на здравния министър Кирил Ананиев дава основанието за метаморфоза на Втора градска болница, тъй че да приема случаи на COVID-19. Това стана ясно на съвещанието на Столичния общински съвет, а информацията заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Мярка, която от дълго време трябваше да бъде взета, само че управляващите нехаеха. Това е истината. Такова място, на което да бъдат одобрявани заболели от ковид или такива със признаци, е необходимо. Меко казано. Защото другояче смъртоносната болест се популяризира из всички лечебни заведения.

Със заповедта здравният министър подрежда на районните здравни инспекции да подхващат ограничения за реорганизиране и увеличение на легловия фонд на лечебните заведения по този начин, че да бъдат обезпечени приемът и лекуването на доказани случаи на COVID-19, прецизираха и от Министерството на здравеопазването.

Това следва да създадат шефовете на районни здравни инспекции, взаимно с ръководителите на съответните лечебни заведения, намиращи се в административна област, в която е открит случай на новия ковид. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР