Издадена е заповед за преобразуване на Втора градска в инфекциозна

...
Издадена е заповед за преобразуване на Втора градска в инфекциозна
Коментари Харесай

Министърът нареди: Столичната Втора градска болница става инфекциозна

Издадена е заповед за превръщане на Втора градска в инфекциозна болница. Това заяви при започване на съвещанието на Столичния общински съвет кметът на София Йорданка Фандъкова, написа "Фокус ".

„ Има подготвеност Втора градска болница да бъде преобразувана в инфекциозна. Разбира се с ангажимента, че през тези 72 часа, с изключение на преместването на пациентите, ще бъде осъществена и цялостната подготовка за приемане на пациентите в потенциал, който разрешава все още наличната освен база, само че и медицински личен състав и инсталация.

Вече има издадено предписание от министъра на опазването на здравето към шефовете на районните здравни инспекции “, изясни тя.

От през днешния ден стартира организацията за превръщане и видоизменение на болничното заведение.

Със заповедта здравният министър подрежда на районните здравни инспекции да подхващат ограничения за реорганизиране и увеличение на легловия фонд на лечебните заведения по този начин, че да бъдат обезпечени приемът и лекуването на доказани случаи на COVID-19, прецизираха и от Министерството на здравеопазването.



Това следва да създадат шефовете на районни здравни инспекции, взаимно с ръководителите на съответните лечебни заведения, намиращи се в административна област, в която е открит случай на новия ковид.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР