Издадена е червена бюлетина на Интерпол за издирването на Ветко

...
Издадена е червена бюлетина на Интерпол за издирването на Ветко
Коментари Харесай

Вълчо Арабаджиев излиза от ареста срещу 20 000 лева парична гаранция

Издадена е алена бюлетина на Интерпол за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Тази вечер Специализираният углавен съд освободи тримата арестувани след акцията в хотел Маринела - това са сина на семейството Вълчо Арабаджиев, както и Ромелия Кирилова и Елена Караянчева. Всеки от тях би трябвало да внесе парична гаранция от 20 хиляди лв..

Съдът отхвърли доводите на прокуратурта, че има заплаха тримата да се укрият или да извършат друго закононарушение. Не се съгласи и с аргумента на държавното обвиняване, че фактът, че Вълчо Арабаджиев учи в Лондон и доста дълго време обитава там е причина той да бъде арестуван в ареста, тъй като може да се укрие във Англия, защото съгласно съда това значи, че би трябвало да се лимитира свободното придвижване на хора, артикули и услуги на територията на Европейски Съюз.

В претекстовете към правосъдното определение съдът записа още, че Вълчо Арабаджиев през по-голямата част от съзнателния си живот е живял отвън България и може да се допусне, че не може да знае или да допуска какъв е произходът на парите на родителите му, които той е съхранявал в банкови сейфове на свое име.

Още детайлности гледайте в директното включване на Иво Никодимов.

 ​Издадена е алена бюлетина на Интерпол за издирването на сем. Арабаджиеви ​Издадена е алена бюлетина на Интерпол за издирването на сем. Арабаджиеви
Издадена е алена бюлетина на Интерпол за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви. А в този миг профилираният углавен съд преглежда иск...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР