Изчисление с 10% увеличение е над 13 800 000 лв.,

...
Изчисление с 10% увеличение е над 13 800 000 лв.,
Коментари Харесай

Над 13,8 млн. лв. би струвало 10% увеличение на заплатите в ГДИН и ГДО


Изчисление с 10% нарастване е над 13 800 000 лева, които разбирате, че от бюджета, с който разполага министерството сега, няма по какъв начин. А за 20% - това е в двоен размер. Така правосъдният министър отговори на въпрос за това какъв брой в допълнение средства ще са нужни за 20% нарастване на заплатите на надзиратели и правосъдна защита, съобщи кореспондент на БГНЕС.

[i]В началото на седмицата Синдикат на чиновниците в пандизите в България желае публично мнение от премиера по отношение на политиката на кабинета по отношение на заетите в бранша за сигурност. От предходната седмица чиновници на пандизите и правосъдна защита в 22 града стачкуват против ниските хонорари, неприятните условия на труд и съотношението охранявани – охраняващи в местата за отнемане от независимост. От Синдикат на чиновниците в пандизите в България ще вземат решение дали да пренесат митинга си на жълтите павета в София на общо заседание, което ще се организира в края на седмицата. Синдикат на чиновниците в пандизите в България досега има поддръжка от Съюза на съдиите в България, Асоциацията на прокурорите в България и на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.[/i]

Цачева съобщи, че разговорът с представителите на двата синдиката на Главните дирекция „ Охрана “ и „ Изпълнение на наказванията “ не е прекратен.. „ Аз съм наясно с техните претенции. Винаги съм споделяла пред тях, че би трябвало да има сходство във възнагражденията, по този начин както са получавани, само че 20% не са получили даже чиновниците от Министерство на вътрешните работи “, уточни тя. На въпрос за какво служителите на реда да могат да получат 100 млн. лв., а надзирателите да не могат, министърът сподели: „ Не ми е известно служител на реда да е получил част от тези пари “.

„ Търсят се разновидности за приближаване на възнагражденията на чиновниците в Охрана-та и ГДИН. На този стадий се търси решение на въпроса ”, сподели тя.

Цецка Цачева сподели това пред кореспонденти откакто дава отговор на депутатски въпроси по време на блиц-контрол в отрасловата парламентарна правна комисия. За възнагражденията на чиновниците в двете дирекции я питаха и в комисията.

В деня, в който беше обещана спомагателна сума за хонорари на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, получила писмо от синдикатите на ГДИН и ГДО. На 25 януари е била последната нейна среща с тях. Те не престават да упорстват за 20% нарастване на възнагражденията. „ Разбирате, че няма по какъв начин министърът на правораздаването да ги вземе от бюджет, който е разпределил средства в размер на 5% нарастване ”, изясни Цачева пред депутатите.

Тя уточни, че останал неуреден проблем във връзка с така наречен характерни условия на труд, които в двете дирекции са в размер на 50% от характерните условия на труд, които се изплащат в Министерство на вътрешните работи. Служителите в ГДИН и Групово дело „ Охрана ” са под режима и на ЗМВР. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР