Изчисление показва как цените на горивата влияят по различен начин

...
Изчисление показва как цените на горивата влияят по различен начин
Коментари Харесай

Българският шофьор отделя 19% от дневната си надница за галон бензин

Изчисление демонстрира по какъв начин цените на горивата въздействат по друг метод на всяка нация и надлежно разкриват къде е най-достъпният бензин. Сравнението е сред 61 страни от целия свят по три индикатора – цена на горивото, равнище на досегаемост и съотношението сред годишната заплата и годишния разход за гориво (тоест каква част от персоналните си средства би трябвало да изхарчи човек за зареждане на автомобила си).

Според специалистите от Bloomberg междинните цени на бензина в България съставляват сензитивна тежест при ниските приходи на българите.

България се подрежда на 23-то място със междинна цена на галон бензин от 4,89 $, означават от СБА. (класацията е направена през май).

При приблизително дневна рентабилност от 25,79 щатски $ българският водач би трябвало да изхарчи 19% от дневния си надник, с цел да си купи един галон. По този индикатор – на равнище на досегаемост, сме на 52 място от общо 61 страни. По третия индикатор – каква част от заплатата си харчим годишно за гориво – сме на 33-то място.

В тази ранглиста Венецуела е преди всичко. „ През 2016 година президентът Николас Мадуро усили бензина с 6000%, само че към момента пълненето на един контейнер коства по-малко от чашка кафе. Средната цена на литър бензин в страната е 0,01 щатски $.

Средната цена на бензина в света е 1,16 щатски $ на литър. Сред обособените страни обаче има основни разлики, които вършат стойностите на горивото по-ниски или по-високи. Като общо предписание по-богатите страни имат по-високи цени, а по-бедните страни и страните, които създават и изнасят нефт, имат доста по-ниски цени. Забележително изключение са Съединени американски щати, които са измежду стопански развитите народи, само че в това време имат ниски цени на горивата. Различията в цените в обособените страни се дължат на другите налози и дотации на бензина, означават от профилирания уебсайт www.globalpetrolprices.com. Всички имат достъп до едни и същи цени на петрола на интернационалните пазари, само че всеки има друга данъчна политика, което води и до финансови разлики. В резултат на това цените на дребно на бензина са разнообразни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР