Изчезването на поверителни досиета на висши полицейски служители предизвика криза

...
Изчезването на поверителни досиета на висши полицейски служители предизвика криза
Коментари Харесай

ПРОБИВ В ЕВРОПОЛ: Откраднаха досиетата на четиримата най-висши полицаи в Европа

Изчезването на поверителни досиета на висши полицейски чиновници провокира рецесия в Европол. Досиетата се съхраняват в предпазен склад надълбоко в централата на Европол в Хага.

Миналото лято обаче изчезнаха няколко досиета, съдържащи персонална информация за висши ръководители на правоприлагащите органи. Оттогава Европол е затънала във въпроси.

Според класифицирани документи на полицейската работа, забелязани от Политико, и диалози с сегашни и някогашни чиновници, досиетата на изпълнителния шеф на Европол Катрин де Боле и други висши чиновници са били публикувани на книжен притежател някъде преди септември.

" На 6 септември 2023 година Европол беше осведомена, че персоналните досиета на няколко нейни чиновници са изчезнали ", се споделя в документа. Когато чиновниците ревизирали всички документи на службата, те разкрили, че липсват спомагателни файлове ", се споделя още.

Инцидентът е съществена тематика на диалог в основаната в Хага работа, като чиновниците разясняват по какъв начин са изчезнали досиетата - и най-много се пробват да схванат по какъв начин централният правоприлагащ орган на Европа се е забъркал в такава каша.

" Като се има поради ролята на Европол като правоприлагащ орган, изгубването на персоналните файлове на чиновниците съставлява сериозен случай, обвързван с нарушение на сигурността и персоналните данни ", се споделя в документ от 18 септември, споделен във вътрешната система на Европол за известия.

Европол е една от най-големите служби на Европейския съюз. Тя координира огромни интернационалните следствия и интервенции с националните полицейски органи и сътрудници като Интерпол и ФБР на Съединени американски щати.

Политико беседва с четирима сегашни и някогашни чиновници на Европол, които са осведомени с случая. Те споделили, че някои от изгубените файлове са открити от жител на публично място в Хага, който ги занесъл в локалния полицейски сектор.

Личните досиета са били на изпълнителния шеф на Европол Де Бол и на трима от нейните заместник-директори - Юрген Ебнер, Андрей Линцьов и Жан-Филип Лекуф.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР