Изчезването на младежа Чарлз Амшор в САЩ е една от

...
Изчезването на младежа Чарлз Амшор в САЩ е една от
Коментари Харесай

Най-загадъчната история на 19-и век! Къде изчезва Чарлз и защо гласът му се чува от никъде

Изчезването на младежа Чарлз Амшор в Съединени американски щати е една от най-обсъжданите тайнствени истории на 19-и век. Отговорът на тази мистерия и досега не е открит, а историята, която продължава да е обгърната в мистериозни детайлности, се счита за една от главните загадки на това време, написа Блиц.

Изчезва като че ли се разтваря във въздуха 

16-годишният Чарлз Амшор е живял със своето семейство в американския град Троя в щата Ню Йорк. Той е имал татко, майка и две по-големи сестри. Семейството е било заможно. 

През 1971-1872 година те са се преместили в Ричмънд в щата Индиана, а след година-две в Куинси в щата Илинойс. фамилията се настанило да живее в покрайнините на града, във плантация. Близо до дома им е имало бързей, от който те черпели вода. 

Трагичният случай е станал вечерта на 9 ноември 1878 година. Младежът е седял пред камината. В един миг той станал, взел кофата за вода и тръгнал към ручея. Той дълго време не се върнал и фамилията му почнало да се тормози. 

Бащата отворил входната врата и повикал сина си, само че никой не му дал отговор. Тогава фамилията тръгнало да го търси - бащата и най-голямата щерка запалили един фенер и излязли на открито. Бил паднал малко сняг и те били уверени, че ще видят следите на Чарлз. Такива имало, добре отпечатани. Благодарение на следите роднините съумели да открият, че той е минал 75 метра, малко повече от половината път. Но внезапно по-късно следите изчезнали. 

Бащата, забелязвайки това, се спрял. Вдигайки фенера, той се загледал в тъмнината. Снегът обаче бил равен, като че ли неговият наследник просто се бил изпарил във въздуха. " Какво е станало, тате? ", попитала дъщерята. 

След това мъжът и момичето тръгнали към ручея. Той бил затрупан с лед и до него нямало никой. Сутринта фамилията се върнало до ручея и не намерило никакви следи от Чарлз. Навсякъде снегът бил равен. 

Гласът на Чарлз

Семейството било смазано от тъга. Но четири дни по-късно майката трябвало още веднъж да отиде до злощастния бързей. При това, минавайки около мястото, където свършили следите на сина ѝ, тя като че ли чула гласа на Чарлз. Майката почнала да вика сина си. На нея почнало да ѝ се коства, че гласът идва от разнообразни страни. Синът обаче го нямало на никое място. 

Връщайки се в къщата, тя разказала всичко на останалите родственици, само че не могла да каже какво тъкмо ѝ е казвал Чарлз. Семейството бързо се върнало на мястото, само че никой не разкрил нищо. 

Но минал един месец от тази преживелица и на същото място и други родственици почнали да чуват гласа на Чарлз. Според тях, той се чувал едва-едва и идвал от доста надалеч. Не е било допустимо да се разбере какво тъкмо той споделя, както и да се дефинира посоката, от която идвали звуците. 

Времето минавало, а гласът ставал все по-слаб и по-слаб, а паузите - все по-големи. Към края на лятото на 1879 година гласът на Чарлз престалан да се чува изобщо. Самият юноша по този начин и не бил открит.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР