Изчезването и смъртта на млада жена от Дома за възрастни

...
Изчезването и смъртта на млада жена от Дома за възрастни
Коментари Харесай

Туин Пийкс край Сливен

Изчезването и гибелта на млада жена от Дома за възрастни хора с умствена назадничавост „ Качулка” са били укрити.
Това излиза наяве от обява във Фейсбук на общинската съветничка от Сливен доктор Нина Борова (РБ).
29-годишната Николина Георгиева Андонова изчезва от Дома „ Качулка” още на 16 септември. Намерена е мъртва инцидентно от ловци на 6 октомври. Според доктор Борова дамата е била раздрана от чакали. Според шефа на общественото заведение Злати Стоянов, това изказване е мощно пресилено. Мъртвата жена е имала белези от захапване единствено на един пръст на крайници.
В формалния бюлетин на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи липсва информация за случая. Днешна информация в раздела за търсени лица в уеб страницата на Министерство на вътрешните работи демонстрира, че името на Николина не попада и там.
Директорът на Дома за лица с умствена назадничавост Злати Стоянов разяснява пред сливенски медии, че напредването из територията на общественото заведение е свободно, няма огради и мрежи, защото такива са европейските условия.
В поста си във Фейсбук доктор Нина Борова показва още, че цяла седмица институциите са си „ прехвърляли топката” по издаването на документите за гибелта, а околните на умрялата са научили за нещастието също посредством Фейсбук.
„ Всичко е като в романа „ Туин Пийкс” - загадка история поради своята дълбока чудноватост и загадки”, е написала в поста си още доктор Борова.
Домът за възрастни хора с умствена назадничавост „ Качулка” е най-големият в страната, с потенциал 240 души. Намира се в региона на някогашната База за подготовка на задгранични фрагменти „ Качулка”, в пресечена гориста околност, през която минава Път II – 53, свързващ Северна и Южна България, един от най-натоварените в района. Това прави защитата на общественото заведение и на настанените хора с ментални проблеми извънредно мъчно.
Опазването на живота и здравето на настанените там хора е държавно делегирана активност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР