Изчезналата “криптокралица Ружа Игнатова вероятно е получила полицейска информация за

...
Изчезналата “криптокралица Ружа Игнатова вероятно е получила полицейска информация за
Коментари Харесай

Преди да изчезне: Ружа Игнатова вероятно е получила предупреждение от български полицаи


Изчезналата “криптокралица ” Ружа Игнатова евентуално е получила полицейска информация за следствията на нейната машинация с криптовалута на стойност 4 милиарда $ преди да изчезне.

42-годишната жена, родена в България, се търси за хипотетичната й роля в провеждането на машинация с криптовалутата, известна като OneCoin.

Информация, с която BBC разполага от срещи на Европол, демонстрират, че търсената от ФБР бегълка е знаела за опитите да бъде задържана месеци преди да изчезне.

Полицейските документи бяха предадени на подкаста The Missing Cryptoqueen от Франк Шнайдер, някогашен разузнавач и приближен консултант на Игнатова.

Шнайдер, който е получил данните персонално от Игнатова на USB памет, твърди, че тя е получила информацията посредством личните си контакти в България.

Ружа Игнатова е в неопределеност от 25 октомври 2017 година, откакто беше известена за усилване на полицейските следствия против OneCoin. През юни 2022 година тя беше добавена към листата с 10 най-издирвани на ФБР.

 Image shows FBI poster

Полицейските досиета съдържат презентации, направени на среща на Европол в Хага на 15 март 2017 година Според документите на срещата са участвали ФБР, Министерството на правораздаването на Съединени американски щати и окръжният прокурор на Ню Йорк, както и полицейски чиновници от Англия, Германия, Холандия, Дубай и България.

Документите включват детайлности от американските управляващи, които настояват, че са имали „ почитан конфиденциален осведомител “.

ФБР не разяснява документите на Европол, само че специфичен сътрудник Пол Робъртс сподели за подкаста: „ Имаше следствия по целия свят против нея и против OneCoin като цяло, за доста от които тя беше научила заради дейности на правоприлагащите органи в други страни. ”

В съда американските прокурори настояват през 2019 година, че точно Шнайдер е този, който й е дал поверителна полицейска информация, макар че не е ясно дали обвиняванията се отнасят съответно до изтеклите файлове, видени от подкаста.

Той отхвърли да се е сдобивал с документите и сподели: „ Когато българи са взели участие в избрани срещи на Европол, са й били нужни единствено часове, с цел да ги получи тях, както и протокола какво е казано на тези срещи. Мога единствено да заключа, че идва от кръговете, в които е била, и връзките, които е имала посредством разнообразни авторитетни персони. “
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР