Изчезнал вид кенгура от ледниковия период в Австралия са изглеждали

...
Изчезнал вид кенгура от ледниковия период в Австралия са изглеждали
Коментари Харесай

Изчезнал вид кенгура имали глави като тези на гигантските панди

Изчезнал тип кенгура от ледниковия интервал в Австралия са изглеждали прекомерно друго от днешните си събратя, заяви в. "Дейли мейл ".

Учени от университета на Арканзас считат, че животното, което се е срещало преди 42 000 години, имало по-широк и по-къс череп. Той му разрешавал да има нужните физически сили, с цел да дъвче дървесина, която постоянно участвала в хранителния му режим. Външният му тип и хранителният му режим били разнообразни от тези на днешните кенгура в Австралия. Хранителният му режим напомнял този на гигантските панди, които похапват бамбукови филизи.

"Черепът на изчезналия тип кенгура се разграничава от този на днешните им събратя по този начин, както черепът на гигантските панди се отличава от оня на мечките - съобщи ръководителят на проучването Рекс Мичъл. - Изглежда, че от функционална позиция странният череп на античните кенгура е приличал по-малко на този на днешните им събратя и повече на оня на пандите. "

Мичъл употребявал компютърна томография, с цел да сътвори триизмерни модели на черепа на Simosthenurus occidentalis. С помощта на моделите направил симулации на захапката. Били изследвани силата й и стресът в черепа по време на захапването. Ученият сравнил получените резултати с отличителните характерности на коалите.

Тялото на S. occidentalis било по-яко от това на днешните кенгура. Древното животно имало дълги мускулести предни крака, а по формата на главата си напомняло днешните коали.

Cool science alert! @DRexMitchell #Science #Kangaroo #Eating https://t.co/PAyF04idT2
— Ashly Romero (@primateandproud) September 11, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР