Изчезнал вид кенгура от ледниковия период в Австралия са изглеждали

...
Изчезнал вид кенгура от ледниковия период в Австралия са изглеждали
Коментари Харесай

Изчезнал вид кенгура имали глави като тези на гигантските панди

Изчезнал тип кенгура от ледниковия интервал в Австралия са изглеждали прекомерно друго от днешните си събратя, заяви в. " Дейли мейл ".

Учени от университета на Арканзас считат, че животното, което се е срещало преди 42 000 години, имало по-широк и по-къс череп. Той му разрешавал да има нужните физически сили, с цел да дъвче дървесина, която постоянно участвала в хранителния му режим. Външният му тип и хранителният му режим били разнообразни от тези на днешните кенгура в Австралия. Хранителният му режим напомнял този на гигантските панди, които похапват бамбукови филизи, предава Българска телеграфна агенция.

" Черепът на изчезналия тип кенгура се разграничава от този на днешните им събратя по този начин, както черепът на гигантските панди се отличава от оня на мечките - съобщи ръководителят на проучването Рекс Мичъл. - Изглежда, че от функционална позиция странният череп на античните кенгура е приличал по-малко на този на днешните им събратя и повече на оня на пандите. "

Мичъл употребявал компютърна томография, с цел да сътвори триизмерни модели на черепа на Simosthenurus occidentalis. С помощта на моделите направил симулации на захапката. Били изследвани силата й и стресът в черепа по време на захапването. Ученият сравнил получените резултати с отличителните характерности на коалите.

Тялото на S. occidentalis било по-яко от това на днешните кенгура. Древното животно имало дълги мускулести предни крака, а по формата на главата си напомняло днешните коали. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР