Изчезнал е мистериозният метален монолит, открит в пустинята в американския

...
Коментари Харесай

Изчезна мистериозният монолит в Юта |

Изчезнал е мистериозният железен монолит, открит в пустинята в американския щат Юта предходната седмица, оповестяват управляващите, представени от Би Би Си.

Бюрото за ръководство на земите в щата заяви, че е получило достоверни данни, че обектът е бил изместен от непозната група.

В обществените медии се появиха фотоси от мястото, които демонстрират останали купчина камъни и дребни железни части.

Откриването на монолита с височина 3,7 метра разпали хиляди догатки кой може да го е поставил там. Десетки хора отидоха на мястото, с цел да го видят онлайн.

Странният железен предмет беше видян на 18 ноември от хеликоптер в отдалечена югоизточна зона на Юта.

Новината за откритието и спекулациите за произхода му бързо добиха известност в обществените медии. Мнозина допуснаха, че монолита е арт апаратура, оставена от ваятел. Ако е по този начин, и до момента той не е прочут.

Има догатки, че незнайна творба е на починалия Джон Маккракън, прочут със своите статуи " дъска ". Първоначално версията беше доказана от неговия галерист Дейвид Цвирнер, само че по-късно той отдръпна думите си. Маккракън умря през 2011 година

Други допуснаха, че творбата може да е на създателя Петисия льо Фоунхоук, която конфигурира тотемични фигури на „ секрети места в пустините “.

Тя обаче съобщи пред онлайн изданието Artnet, че фактически е обмисляла да сложи някое от творбите си в щата, само че в този случай " не може да си припише авторството ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР