Изчезна популярният папагал Джаро, който говори, свири, имитира животни и

...
Изчезна популярният папагал Джаро, който говори, свири, имитира животни и
Коментари Харесай

Издирват най-известния папагал у нас

Изчезна известният папагал Джаро, който приказва, свири, имитира животни и пее известни мелодии, заяви Нова тв. Птицата е породист представител на породата кралско жако.

„ Миг нехайство и Джаро избяга. Никога не съм си представяла, че това може да се случи. Наблизо се правеше ремонт, Джаро се стресна и все едно някой ми го дръпна от ръката и тъкмо уцели процепа на отворената врата ", описа стопанката на животното Ирина Лалова.

Жената прикани всички, които живеят към парка „ Заимов ", да излязат на балконите си, тъй като Джаро може би търси да се скрие някъде на завет.

„ Те са доста страхливи птици, мъчно се ориентират. Апелирам хората от цялото си сърце и с болежка да върнем Джаро. От две нощи не дремя - крещя, изсвирвам му ", показа Лалова.

Собственичката му изясни, че в случай че някой е намерил Джаро и се опита да го задържи, животното ще бъде нещастно. Представителите на този тип са доста привързани към стопаните си и ще спре да се храни и приказва. Може да стартира да си скубе и перата, което да приключи съдбовно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР