Изчетох мотивите на спецсъда по делото “ЕВН, накратко: - Обвинението

...
Изчетох мотивите на спецсъда по делото “ЕВН, накратко: - Обвинението
Коментари Харесай

Адв. Емил Георгиев с коментар за мотивите по оправдаталената присъда по делото ”EBH”

Изчетох претекстовете на спецсъда по делото “ЕВН ”, в резюме: - Обвинението на подсъдимия Прокопиев съставлява цялост от правно регламентирани действия, оповестени за противоправни.
- За да е съставомерно обвиняването във връзка с подсъдимия Дянков е належащо същият да е въздействал и манипулирал членовете на Надзорния Съвет на АПСК,който направлявал решенията на ИС на АПСК, за което не заяви нито един очевидец.

- Единственото обвиняване на Трайков е, че като принципал на ДКК (Държавната консолидационна компания - бел. ред.) е извършил разпореждането на Министерски съвет за сключване на единодушие за осъществяване на приватизация. В това единодушие липсва конкретизация на цена на акция, защото Трайков няма обвързване, а и подготвеност да показва цена.

- За съдебно-счетоводната експертиза на прокуратурата спецсъдът споделя: “Не мога да приема за нормална процедура натъкмяването на цифри, с оглед приемане на резултат, който не почива на правилни математически калкулации и здрава логичност. Логиката, от която изхожда сегашния правосъден състав е да се СРАВНЯВАТ ЕДНАКВИ ВЕЛИЧИНИ, ЕДНАКВИ ПЕРИОДИ, НАПРАВЕНИ ИЗЧИСЛЕНИЯ Пожарна охрана ЕДНА И СЪЩА ФОРМУЛА.”

Заключението е, че прокуратурата от самото начало е била наясно с несъстоятелността на тезата си, само че все пак я е поддържала, т. е. работила е съзнателно. Последното ще бъде от голяма важност, откакто оправдателната присъда се стабилизира и се стигне до установяване размера на вредите, които данъкоплатците ще би трябвало да изплатим на подсъдимите по този фарс.

Адвокат Емил Георгиев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР