Изчерпаха се възможностите на бюджета и трябва да се спре

...
Изчерпаха се възможностите на бюджета и трябва да се спре
Коментари Харесай

Зам.-министър: Трябва да се спре с това раздаване на средства на всеки, който изреве

" Изчерпаха се опциите на бюджета и би трябвало да се спре с това разпределяне на средства на всеки, който изреве. "

Това нетипично изявление за член на кабинета, въпреки и като заместител, направи през днешния ден Пламен Данаилов - вторият човек в министерството на енергетиката. Думите му пристигнаха във връзка на следващия пакет антикризисни ограничения, разгласен от властта през предходната седмица и който наподобява още веднъж цели да купи време на държавното управление, а не да подкрепя целево най-нуждаещите се.

Според Данаилов България не може да си разреши големите компесации, които се заплащат в Западна Европа и стана първият български политик, който загатва за вчерашния отчет на Европейска комисия, който предизвести, че страната влиза в свръхдефицит.

" Още повече в светлината на последните рекомендации от Европейската комисия, че много сме се отпуснали в харченето, че излизаме в относително огромен недостиг и че това би трябвало да бъде поправено. "

Зам.-министърът даде да се разбере и че няма никаква изясненост по отношение на метода, по който ще се управлява мярката за 25 стотинки отстъпка на литър гориво за частните лица в страната. Тя би трябвало да влезе в действие от първи юли, само че до момента знаем единствено, че ще я има - по какъв начин ще се регистрира не е ясно.

Данаилов обаче сподели, че компенсацията, която търговците ще получават за количествата продадени с отстъпка горива, е, че няма да им бъде начисляван Данък добавена стойност в края на месеца за тях.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР