Избягвайте шофирането в центъра на София днес - с такъв

...
Избягвайте шофирането в центъра на София днес - с такъв
Коментари Харесай

СДВР с призив: Избягвайте шофирането в центъра на София днес

Избягвайте шофирането в центъра на София през днешния ден - с подобен апел излезе Столичната дирекция на вътрешните работи към жителите и гостите на града поради планувани през днешния ден многочислени мероприятия.

Очакваните съществени усложнения в трафика са по отношение на проведени събития под егидата на Европейски парламент, Министерството на Българското председателство на Съвета Европейски Съюз 2018 и футболната среща- край за Купата на България.

Столична дирекция на вътрешните работи подхваща редица ограничения за защита на публичния ред и организация на придвижването, които включват и щателни инспекции на построени контролно-пропускателни пунктове за всички планувани мероприятия.

От 18.30 до 19.50 часа в Народен спектакъл „ Иван Вазов “ ще се организира гала по връчване на годишните награди за „ Успели деца “ за 2017 година, проведена от Министерството на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018.

В тази връзка от 12:00 до 23:00 часа на 09.05.2018 година се не разрешава престоят и паркирането на пътни транспортни средства на пл. " Кн. Александър I ", като се изключи колите на участниците в мероприятието и отвън местата в режим на платено паркиране " длъжностен абонамент ".

От 21.30 до 22. 30 часа на бул. „ Княз Дондуков “ и пл. „ Независимост “ ще се организира мероприятие във връзка отбелязване Деня на Европа, включващо прожектиране на тримерен светлинен и звуков театър върху фасадата на Министерски съвет, проведено от Европейски парламент.

По този мотив са въведени забрани за влизане на пътни транспортни средства от 20:00 до 23:30 часа на 09.05.2018 година по бул. " Кн. Александър Дондуков " сред бул. " Кн. Мария Луиза " и ул. " Г. С. Раковски " ; по бул. " Цар Освободител " сред пл. " Независимост " и ул. " Г. С. Раковски ".

От 19.30 на Национален стадион " Васил Левски " ще се организира футболна среща сред тимовете на ПФК " Славия " и ПФК " Левски " за финала от Турнира " Купа България ". Привържениците на Славия ще бъдат пропускани през вход 25 на бранш " А " и през вход 24 на бранш " Г ". Симпатизантите на Левски ще могат да минават през вход 1 и 2 на бранш " А " и през входовете на секторите " Б " и " В ". Пристигащите проведено от страната почитатели на Левски ще бъдат насочвани да паркират на ул. " Митрополит Кирил Видински ".

Предприети са прецизни ограничения за недопускане на гости, които имат наложена правосъдна възбрана за посещаване на спортни мероприятия. Малолетни ще се позволяват на територията на стадиона единствено с пълновръстен компаньон и авансово попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Униформените ще наблюдават за недопускане на фенове във очевидно нетрезво положение, както и за носене на неразрешени предмети и движимости /огнестрелно оръжие, пиротехнически произведения, ножове, палки, боксове, бутилки, включително и парфюми и чадъри/. За да бъде избегнато скупчване приканваме феновете да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за гости ще бъдат отворени в 17.00 часа.

Забранява се престоят и паркирането на пътни транспортни средства, като се изключи колите на участниците в мероприятието, както следва:

- От 08:00 часа в понеделник до привършване на футболната среща на 09.05.2018 година по алеите към Национален стадион " Васил Левски ", при бранш Б, В и Г.

- От 14:00 до 22:00 часа на 09.05.2018 година: на моста пред Национален стадион " Васил Левски " ; на ул. " Ген. Гурко " сред бул. " Васил Левски " и бул. " Евлоги и Христо Георгиеви ".

- От 18:30 часа на 09.05.2018 година до привършване на футболната среща, единствено при нужда се не разрешава влизането на пътни транспортни средства в двете направления, като се изключи рейсовете на всеобщия градски превоз по: ул. " Ген. Гурко " сред бул. " Васил Левски " и бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " ; бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " сред пл. " Орлов мост " и бул. " Черни връх " ; бул. " Драган Цанков " сред бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и бул. " Пейо К. Яворов ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР