Избягвайте контрапротестите този уикенд, призовавайте опитни активисти и полиция, не

...
Избягвайте контрапротестите този уикенд, призовавайте опитни активисти и полиция, не
Коментари Харесай

Отава очаква екстремна тълпа антиковид протестиращи

Избягвайте контрапротестите този уикенд, призовавайте опитни деятели и полиция, " не отивайте ", предизвестява професор от Отава, който учи груповото принуждение , написа СиБиСи.

Протестът " Върнете си Отава " в Instagram събра няколко хиляди почитатели, само че от този момент анулира демонстрацията за събота, базирайки се на опасения за сигурността.

Сам Херш, член на борда на Horizon Ottawa, който оказва помощ за организирането на най-малко дузина демонстрации годишно в Отава, анулира събитие, планувано за вторник, споделя, че сегашната обстановка в Отава е доста друга .

" Тези хора желаят борба . Не споделям това за всички, само че доста от хората, които водят, търсят това ", сподели Херш, който сподели, че е застрашен, че е носил маска в центъра на града тази седмица .

Той се тревожи, че даже кротичък митинг може да приключи с принуждение и споделя, че групи, представляващи чернокожи, радикално обитаеми и други също са загрижени . " Лудост е да водиш този диалог ", сподели той, добавяйки, че счита, че полицията не е защитила задоволително хората.

Очаква се по-екстремна навалица . Преди анулацията на основания в Instagram митинг в петък, полицията в Отава очакваше 1000 контрапротестиращи да се съберат този уикенд. Полицията чака към 300 или 400 камиона да дойдат в столицата, 2000 души пешком, с цел да стачкуват против мандатите за ваксина против COVID-19.

Заместник-шефът на полицията Стив Бел сподели, че схваща разочарованието на жителите и тяхната " нужда да приказват ", само че ги помоли да не организират контрапротести . " Бихме желали да няма друга динамичност, която би трябвало да управляваме в навалица ", сподели Бел.

Политологът от Университета в Отава Реджина Бейтсън е все по-притеснена тази седмица. Бейтсън е изучавал груповото принуждение по целия континент и е участвала на безчет седящи митинги, блокади, митинги и контрапротести. Тя сподели, че главният митинг ще бъде доста по-рисков и ще притегли друга навалица този уикенд от предишния , с по-малко фамилии и поданици, загрижени за мандатите за ваксина.

" Хората, които са по-крайни, хората, които са по-склонни да поемат опасности , може би имат повече връзки със свързани десни придвижвания и придвижвания на бялата раса, имаха повече време да дойдат в този момент ", сподели тя.

При други митинги, при които има пострадвания, спорове постоянно се случват, когато на две страни е разрешено да дойдат в непосредствена непосредственост една до друга, предизвести Бейтсън. " Не отивайте ", прикани тя всеки гражданин, който желае да отиде на контра митинги .

" Ако сте разочаровани от обстановката, в случай че се чувствате огорчени, в случай че не сте удовлетворен от метода, по който полицията се е справяла до момента, всичко това са годни усеща. Но не отивайте на контрапротеста . "
 Полицията в Отава даде обещание да се разправи с рисковите водачи на камиони
Полицията в Отава даде обещание да се разправи с рисковите водачи на камиони

Официални лица получават смъртни закани, протестиращите минават към гняв, ненавист и принуждение

Наречете го митинг. Окупация. Обсада.

Каквато и дума да узберете, центъра на Отава продължава да бъде място на голяма проява. Неговите участници, тези в камионите и по улиците, насочат спорни претенции, вариращи от апели към държавното управление на Трюдо да капитулира пред мандата на имунизацията за трансграничните превозвачи на камиони до претенции за преустановяване на всички пандемични ограничавания на всички места в страната - дали те са федерална отговорност или не.

" Не съм взел никаква имунизация или каквото и да е лекарство, даже тайленол, даже сироп за кашлица, даже аспирин, даже пепто-бисмол, нищо ", сподели Маниндер Сингх, водач на камион на митинга, който сподели пред СиБиСи, че в този момент е незает.

" И през днешния ден някой ми споделя да взема нещо. Това е нарушаване на моите вярвания. "

За жителите на града, които са издържали цяла седмица на това - блокираните пътища, непрекъснатата дисхармония от въздушни клаксони денонощно, словесната корист от хора, които отхвърлят да изоставен - едно от най-големите терзания е по какъв начин управляващите разрешават да се стигне до това положение.

" Това е невиждан и нов набор от условия ", сподели шефът на полицията в Отава Питър Слоли на конференция в петък, предназначен да разгласи нова тактика за ограничение. Полицията споделя, че пуска повече чиновници на улицата със строги заповеди за налагане на по-широка зона за изключване към Народното събрание и за попречване на престъпността.

Слоули разказа митинга като добре финансирано, добре проведено придвижване, което включва голям брой командни пунктове - в Отава, в цялата страна и даже в чужбина - което най-сетне принуждава силите му да се приспособят една седмица след началото на митинга. " Ние безусловно учим уроци всеки ден ".

Един от тези научени уроци е, че този митинг е толкоз огромен, че полицията не е уверена, че може да бъде следена, в случай че се опита да го разбие.

Подход по " учебник ", който се провали

Професорът по криминология от университета в Отава Майкъл Кемпа е специалист по полицейски техники. Той се причисли към The House на CBC този уикенд за полемика за това по какъв начин митингът в Отава, който в този момент се популяризира в други градове, ще оформи както бъдещите демонстрации, по този начин и по какъв начин управляващите реагират на тях.

" До огромна степен се стигна до това, тъй като това е методът, по който полицейските организации се движат през последните 10 години ", сподели той. " Стратегия за ограничение и вярата, че митингите ще намалеят задоволително, с цел да могат по-късно да се оправят. Така че това беше по учебник. "

Но не се получи.

" Проблемът е, че прекарахме шест дни в криене, пробвайки се да се преструваме, че това не е борба, отиваме в различен уикенд, където нещата ще се засилят много ", сподели Джефри Монаган от Институтът по криминология и наказателно правораздаване към университета Карлтън.

Организаторите на митинга също не са постигнали нито една от задачите си. Премиерът Трюдо не се огъва. Онези в тълпата - някои от които са видяни да размахват знаци на ненавист, като свастики - не го изгониха.

Изкривени известия

Катлийн Роджърс е доцент в Университета на долината Фрейзър в Британска Колумбия. Тя сподели, че групите не са съумели да показват поредно обръщение нито на обществеността, нито един на различен.

" При това състояние е доста по-трудно да разработите обръщение, което да се хареса на доста необятен кръг хора. И аз мисля, че в този миг е доста комплицирано... Но в този момент сме в модел на задържане. И това е игра на изчакване, с цел да забележим какво ще се случи по-нататък ".

Кемпа сподели, че има вяра, че този митинг е знак за неща, които предстоят. Той го съпостави с политически манифестации, предопределени да разпалят недоволните хора и да ги накарат да се причислят към идея.

" Обединете ги, нахъсайте ги и също по този начин получете достъп до портфейлите им, където могат да продължат да събират средства, които уредниците могат да насочат към политическо въздействие. Това е тактика за основаване на координирано политическо придвижване и поддръжка на претендентите в дълготраен проект ".

Двоен стандарт в полицията

Много наблюдаващи, като екологичната активистка Моли Мърфи, виждат внезапен контрастност сред толерантността, проявявана към най-вече белите протестиращи в Отава и метода, по който полицията се отнася към локалните и расови групи.

Мърфи е задържана два пъти за нарушение на правосъдно предписание против блокиране на дърводобивна компания да изсича насаждения от остарели гори във Fairy Creek в Британска Колумбия.

Там са задържани стотици протестиращи.

По време на ареста й, сподели Мърфи, " един сви внезапно ръката ми обратно, макар че не се съпротивлявах ". Други бяха хвърлени на земята, сподели тя, където офицерите коленичиха на гърба им.

" Виждам явна, крещящо явна разлика сред метода, по който се прави налагането на реда във връзка с конвоя на камиони и опит да се предотврати сеч на остров Ванкувър ", сподели тя.

" Чувствам се някак си гадно поради метода, по който знам, че RCMP е третирал коренното население, тъй като се пробва да отбрани своите земи и съдружниците на заселниците, които се пробват да защитят горите и водните пътища. "

Роджърс сподели, че също по този начин вижда справедливост в аргумента, че полицията се отнася по-снизходително към конвоя в Отава.

" Ако това бяха цветни хора, които са... считани за толкоз рискови, колкото е актуалният ескорт, тогава реакцията на полицията щеше да бъде друга. Мисля, че това е законен диалог, който би трябвало да се сложи на масата ", сподели тя.

" От друга страна, има разнообразни условия. Изобщо не се оправдавам за реакциите към протестиращите в Fairy Creek, само че има разнообразни условия, при които тази реакция или този отговор към протестиращите биха били по-лесни за осъществяване, в сравнение с в центъра на Отава. "

Полицията в Отава в този момент споделя, че методът в столицата е на път да се промени. " Това не е мирна проява. Това е окупация ", сподели депутатът от Отава Ясир Накви. " Стига, задоволително. Това би трябвало да завърши в този момент, с цел да може общността ни да живее още веднъж в мир. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР