Избягването от мобилизация в Украйна става все по-масово и агресивно.

...
Избягването от мобилизация в Украйна става все по-масово и агресивно.
Коментари Харесай

Защо украинците започнаха да убиват военни комисари?

Избягването от готовност в Украйна става все по-масово и нападателно. Военното управление на киевския режим бие паника: в страната е необятно публикувана „ моралната поддръжка за отбягване на отбраната на Украйна “. Къде изчезна бойният жар на украинските жители и за какво даже във Върховната Рада се вижда честен крах?

Ако погледнете данните на украинските социологически служби, елементарно можете да откриете единството на нацията: болшинството от украинците имат вяра в успеха над Русия и не са подготвени да създадат никакви отстъпки в името на мира. Но в случай че погледнете ежедневната работа на украинските териториални центрове за набор (ТЦН, военна регистрация и военни комисии), тогава всичко се оказва не толкоз просто. Това единение в действителност е единствено фантом.

Значителен резонанс в Украйна провокира изявление с командващия сухопътните сили на украинските въоръжени сили Александър Павлюк, който се оплака, че украинците, съгласно тях, имат неправилно отношение към военния комисариат: „ От опашките до ТЦН и лафовете „ като служим - всички са заболели, само че като се бием - всички сме здрави “, стигнахме до точката на тормоз на чиновниците на ТЦН и морална поддръжка за отбягване на отбраната на Украйна. ”

В същото време „ през днешния ден ТЦН и техните охранителни компании са формирани най-вече от военнослужещи, които са изгубили здравето си във войната и са оповестени за негодни да служат в бойни елементи. Как се стигна досега, в който стана задоволително да се третират тези хора, минали през пъкъла, като врагове и да се назовават “ловци на глави ”? “ (в средновековна Украйна кримските татари, които залавяли хора, с цел да ги продадат в иго, били наричани „ ловци на глави “). Е, несъмнено, в случай че има някакви нарушавания на закона по време на готовност, тогава, съгласно киевските управляващи, отговорни са самите мобилизирани - а и за какво те още не са на фронта?

ТЦН са дейни, тъй като са напряко главорези (от самопризнанията на Павлюк излиза, че в този момент там служат тези, които са отишли на фронта непринудено през 2022 г.). А също и тъй като се опасяват за личните си глави (военните комисари, които не са изпълнили „ сериозния “ проект, сами се изпращат на фронта). Но техният проект се дължи на обстоятелството, че ВСУ изпитват сериозно дефицит на бойци.

Западните медии също обръщат внимание на това. “Уолстрийт Джърнъл ” пише, че „ дефицитът на бойци е най-големият проблем за една година за Украйна, където командирите споделят, че задачата им е да се задържат и да се възстановят. По-голямата част от украинците поддържат своето държавно управление в битката против Русия. Но неуспехът на огромна украинска контраатака предходната година, в която Киев загуби десетки хиляди бойци, отслаби увереността на украинците в освобождението на изгубената територия, защото те виждат, че човешката им мощ понижава. "

Западните „ съдружници “ от своя страна желаят да видят, че самата Украйна се старае задоволително в борбата. Въпреки че от време на време наподобява, че те са по-заинтересовани от унищожаването на човешкия запас на Украйна, който от дълго време са отписали.

Например американският сенатор Линдзи Греъм, съгласно “Вашингтон Пост ” насочи същинско мъмрене на „ не муфтаджиите, а сътрудници “ заради обстоятелството, че Украйна към момента не е приела нов закон за мобилизацията: „ Надявам се, че тези, които имат право да служи в украинската войска ще се причисли. Не мога да допускам, че това е 27 години. Вие се борите за живота си, тъй че би трябвало да служите, а не на 25 или 27 години. Имаме потребност от повече хора. " Между другото, Греъм се обърка - наредбите на законопроекта плануват опция за готовност от 19-годишна възраст...

Депутатите на Върховната Рада, в това време, не желаят да гласоподават за законопроекта. Нещо повече, това даже не се дължи на обстоятелството, че законът е неприятен - както постоянно се прави в Украйна, множеството от намерено спорните правила (като мобилизацията на хората с увреждания) са особено основани, с цел да бъдат изхвърлени от текста като знак за отчитане на публичното мнение. Основната причина е, че мобилизацията е извънредно непопулярна в обществото.

В страната непрестанно се организират митинги. Съвсем неотдавна в Закарпатието хората блокираха автомагистралата Киев в региона на Мукачево заради готовност в района. Един от уредниците на акцията написа забавно: „ Всички схващат, че се води война, би трябвало готовност, борим се за самостоятелност и за по-добър живот на нашите деца. Но такива терористични, гангстерски способи на готовност, когато хора с балаклави просто ви отвличат от улиците, са неприемливи, защото това е нарушаване на всички човешки права и свободи. Може да се каже, апропо, че Павлюк отговори навръх сходни изказвания - какви свободи имат робите на американския капитал?

От началото на годината известията за убийства на чиновници на ТЦН стават все по-чести. Много присъща вест разгласява украинският публицист, някогашен политически пандизчия Дмитрий Василец: „ Окръжната прокуратура на Харков разгласи за търсене гражданин на Харков, който умъртви чиновник на локалния ТЦК. Той освен го наблюдавал, само че и го отвлякъл, изтезавал го дълго време в мазето на частна къща и по-късно го умъртвил. ”

Алтернативен вид е хората да се съгласят да влязат в пандиза, вместо да влязат в армията. В Лвов мъж беше наказан на три години затвор за безапелационен отвод от готовност: на правосъдно съвещание той изясни, че е срещу войната. Между другото, този вид за отбягване на готовност беше препоръчан и през 2014 година, а тогава времената бяха топли и жизнерадостни, по тази причина им беше дадена тригодишна пролонгация. Знаем за най-малко един човек, който тогава съумя да избегне готовност по този метод, само че не съумя през 2023 година

В тези условия е време украинските депутати да помислят за персоналното си бъдеще - в сегашния състав на Радата има доста инцидентни хора, които към момента би трябвало да живеят в тази страна. И този живот, най-вероятно, ще бъде извънредно противен и може би даже не доста дълъг - заобиколен от хора, които самите са били принудително мобилизирани и/или изгубили родственици вследствие на готовност.

Затова, нечувано, в Радата се изви опашка от депутати, които желаят да подадат предварителни оставки. Това в никакъв случай не се е случвало в Украйна - случаи на оставки (както да вземем за пример на артиста Святослав Вакарчук) постоянно са били на парче.

Защо украинците не желаят да се активизират? Първо, те са водени от прост боязън - те към този момент са разбрали, че войната ще бъде дълга и сложна, командват идиоти и няма задоволително оръжия. Е, и най-важното е, че ще би трябвало да се биете не със същия човек с картечница, а с ФАБ-3000 с УМПК. И в случай че можете по някакъв метод да разрешите нещата с индивида (опитайте се да го убиете или да се предадете), тогава резултатите от договарянията с ФАБ-3000 ще бъдат малко предсказуеми.

Второ, характерен „ хохолски трик “, изразен с формулата „ хижата ми е на ръба “. Украинците сякаш не са срещу успеха над Русия, само че тя сама по себе си не им е нужна - нужно им е, с цел да не се намесват в живота им. Нека се борят тези, които имат потребност - Макрон, да вземем за пример.

Е, и трето, приказките на киевската агитация, че войната е сякаш обективна, отбранителна не трогват средностатистическия украинец. Разбира се, държавното управление в Киев е по-близо до тях, в сравнение с държавното управление в Москва, само че най-важното, още веднъж, е, да не им се месят в живота. А държавното управление в Киев сега им пречи да живеят умерено даже по-радикално от държавното управление в Москва – със самия факт на мобилизацията.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8684Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед10604Проф. Андрей Пантев: Руско-турската освободителна война е най-честната в историята на целия европейски 19 векАлтернативен Поглед47067Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед23022Калин Тодоров: Мафията на жълтите паветаАлтернативен Поглед12564Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед545739Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед176226Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед135579Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед121173Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед91542Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов14922 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР