Избягвам да говоря за личния си живот, особено в интернет.

...
Избягвам да говоря за личния си живот, особено в интернет.
Коментари Харесай

4 неща, които хората трябва да спрат да казват на необвързаните жени

Избягвам да приказвам за персоналния си живот, изключително в интернет. Защо? Отчасти, тъй като оценявам персоналния си живот и считам, че има причина да бъде именуван " персонален ", само че и тъй като съм жена в 20-те си години и споменаването на обстоятелството, че съм необвързана води до редица нежелани мнения, препоръки и въпроси. И няма значение дали го загатвам пред близки, другари или в онлайн пространството. Вече съм във възрастта, в която множеството хора основават семейство или най-малко имат сериозна връзка и заради някаква причина разгласяват всичко това в обществените мрежи. Кои са най-честите неща, които слушам? Ето ги:

1. " Нека те срещна с моя братовчед/ приятел/ колега/ съквартиранта на приятеля на брат ми "

Оценявам обстоятелството, че хората желаят да ми оказват помощ, само че в действителност ми се желае да спрат да ме сватосват с разнообразни непознати хора. " Слепите " срещи могат да работят за принц Хари и Меган Маркъл, само че по-често, те са неуместни и неловки. Предложения като тези ме карат да се усещам неловко: Как мога да откажа, без да засегна възприятията на индивида, който ми предлага това или непряко да обидя съответния човек? Ако сме задоволително близки другари и има човек, с който считам, че бихме си допаднали, ще попитам непосредствено. Тези оферти са изцяло непотребни.

2. " Вероятно не опитваш задоволително "

Повярвайте ми, опитвала съм. Романтичната връзка не е като карането на колело или ученето на език- нещо, което може да бъде реализирано посредством воля и старания. Не е допустимо да не " опитваш " задоволително и поради това нещата да не се получават. Просто или срещаш своя човек или не. Това е. Когато хората споделят такива неща, не осъзнават, че притискат и натоварват индивида насреща.

3. " Необвързана си? Но ти си толкоз...( всички позитивни епитети, които се сещате) "

Благодаря, допускам? Никога не знам какво да отговоря на това. Това е много чудноват комплимент. Но, изненада! Да бъдеш самостоятелен не значи, че си цялостен с дефекти. Също по този начин не значи, че нещо не е наред с вас. Да бъдеш прелъстителен / интелигентен / добър в говоренето и така нататък не е единственото нещо, което е значимо в запознанствата и връзките. Знам, че смятате, че това е комплимент, само че от другата страна, аз не го усещам като комплимент. Освен това е извънредно неловко да пробвате да разберете отговора на този въпрос. Не мога да кажа " благодаря ", тъй като това не е комплимент, само че ми се коства, че би трябвало, тъй като е нещо като подобен. Просто е неловко.

4. Всичко, обвързвано с това какъв брой " нещастна " съм, от сорта на " Не се притеснявай! "

Да, от време на време си мисля, че ще остарея сама и фактът, че още не съм срещнала своя човек ме тормози, само че това не значи, че животът е приключил или че не пребивавам пълноценно, до момента в който срещна любовта. Имам другари и семейство, имам занимание, работя крепко и имам още доста ползи и неща, които ме радват.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР