Избягалият затворник Владимир Пелов беше убит при престрелка в Ботевград

...
Избягалият затворник Владимир Пелов беше убит при престрелка в Ботевград
Коментари Харесай

Избягалият затворник Владимир Пелов беше застрелян в Ботевград

Избягалият пандизчия Владимир Пелов беше погубен при престрелка в Ботевград с различен престъпно проявен – Марио Панчев.

Панчев е ранен и е настанен в реанимацията на „ Пирогов” с заплаха за живота.

Инцидентът стана късно нощес в центъра на града. Двамата мъже са стреляли един против различен.

Снимка: btvnovinite.bg

Беглецът от Софийския централен затвор е погубен на място. Основната версия на проверяващите към този миг е неуредени финансови взаимоотношения.
Убийството на Владимир Пелов – поради неуредени финансови взаимоотношения Беглецът от пандиза е бил с изменена осанка – пуснал си е брада
Пелов и Марио Панчев са били другари в предишното и са имали общ бизнес. Няма оперативни данни разногласието сред двамата да е бил поради жена, каквато неофициална информация се появи по-рано, споделиха от полицията на ексклузивен брифинг с прокуратурата.

Снимка: btvnovinite.bg

От година и половина убитият Пелов и простреляният Марио Панчев са били в доста обтегнати връзки, оповестиха пред публицисти в Министерски съвет шефът на националната полиция Христо Терзийски и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.
От година и половина Пелов и Панчев били в обтегнати връзки Преди години двамата са правили незаконна активност и е евентуално Пелов да е причаквал Панчев, с цел да го ликвидира, с цел да не се свидетелства против него
„ Пелов беше извънредно рисков нарушител, който знае по какъв начин да се укрива, знае по какъв начин да се придвижва, направил е голям брой закононарушения, в това число и убийства”, уточни Маринов.

„ Всяка интервенция, която планирахме за проверла по сигнал за местонахождението на Пелов, беше извънредно точно планувана и провеждана, тъй като отчитахме рисковете да дадем жертва – дали непряк жител, или полицейски служител”, означи и Христо Терзийски.

Преди години Пелов и Панчев са правили взаимно незаконна активност и е доста евентуално Пелов да е издирвал и причакал преднамерено Панчев, с цел да го ликвидира, с цел да не свидетелства против него.

Владимир Пелов е бил с изменена осанка – пуснал си е брада, носил е суичър с качулка и шапка, сподели окръжният прокурор на София – област Наталия Николова.

Имахме оперативна информация, че Пелов е бил на територията на Ботевград от към месец, съобщи Георги Григоров, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – София. По думите му е имало сигнали, че Пелов се намира на няколко адреса, които са тествани, само че той не е открит.

Сигнали бяха подавани неведнъж – над 10-15 дневно, всички те са проверявани, увери Григоров. От полицията обявиха, че Марио Панчев не е давал информация по отношение на издирването на беглеца от Софийския централен затвор.
Eксклузивно по bTV: Бягството от Централния софийски затвор – на видео Бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев секунда по секунда
За стрелбата нощес са разпитани 7 очевидци и са назначени експертизи.

На мястото са открити 3 револвера, един в тревната повърхност, един до натрупа и един в чантичка на кръста на Пелов. При спомагателния оглед са открити 7 гилзи. Разпитани са и близки на умрелия, както и лица, които са откарали потърпевшия до болничното заведение.

Пелов е бил с 3 наранени – едно в лицето и две в десния крайник.

По думите на окръжния прокурор на София – област в периметъра, където се е случила стрелбата, няма видеокамери.

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов е изумен, че Пелов се е намирал в града, в случай че е търсен „ под дърво и камък” след бягството.

„ Нямам визия каква може да е повода за разногласието сред тях, само че по-интересно и притеснително е по какъв начин един търсен, дори с интернационална заповед за търсене, се разхожда в центъра на Ботевград”, означи кметът.

Според него не е имало информация измежду жителите на града, че Пелов е в Ботевград в последните 2 месеца след бягството от пандиза. Сред обществеността такава версия, най-малко всеобщо, не се е тиражирала, увери кметът.
Полицаи издирваха беглеца Владимир Пелов по сигнал, че се крие в Ботевград Служителите на реда са атакували изоставено крило на локалната болница, само че рецидивистът не е открит
Той напомни, че единствено преди дни в града имаше акция по издирването на Пелов по информация, че се укрива в Ботевград, само че той не беше открит.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР