Избягалият по-рано днес затворник е петият беглец от общежитие или

...
Избягалият по-рано днес затворник е петият беглец от общежитие или
Коментари Харесай

Излязоха още разкрития за въоръжения и опасен затворник от Ловеч, ето как е избягал

Избягалият по-рано през днешния ден пандизчия е петият дезертьор от общежитие или корпус на пандизите у нас от началото на април. Полицията в Ловеч е на крайник поради 48-годишният Борис Ангелов Иванов, който излежавал 13-годишна присъда за блудства и обири, оповестява bTV, представени от Блиц.

Той е бил настанен в общежитие от отворен вид преди седмица и работел в Ловеч, където дружно с петима други пандизчии почиствал халета.

Днес към 10:30 ч., малко след началото на работния ден, Борис Иванов изоставя бригадата тичайки. Свидетел на бягството става портиерът на предприятието.

Борис Иванов е осъждан няколко пъти за блудства и обири. Излежал е малко над седем години от следващата си присъда.

От компанията отхвърлиха коментар с претекст, че шефът отсъствал.

„ Не става дума за бягство от пандиза. Става дума за отклонение от външен работен обект на лишен от независимост, който не е бил охраняван ”, разясни зам.-министърът на правораздаването Николай Проданов.

От полицията увериха, че мъжът се търси даже с хеликоптер.

Заради зачестилите бягства от пандизите от Българска социалистическа партия упорстват на следващия ден да бъдат изслушани вътрешният министър Валентин Радев и правосъдният – Цецка Цачева.

В годините обратно помним и други знакови бягства.

 



23 декември 1992 година: Осъденият за ликвидиране Алберто Йорданов не се връща в пандиза, откакто е пуснат в отпуск. В идващите 10 години наказаният живее под непозната идентичност в Чехия.



Януари 2010 година: Малин Крумов по прякор Маце, наказан доживот за ликвидиране, бяга от варненския затвор, преодолявайки петметрова стена. Часове по-късно е хванат в такси.



Април 2011 година: Рецидивистът Цветан Чарлов се оплаква от високо кръвно и е изпратен в болница. Бяга оттова през основния вход по чехли.



30 април 2014 година: Хосе Мартинез от Гватемала и Николай Николов – Шатката съумяват да избягат от Централния софийски затвор с кола със наследник буркан. Три години след бягството Мартинез е заловен да краде автомобил в Португалия. От Николов няма диря и до през днешния ден.

4 април, тази година: Владимир Пелов и Радослав Колев напущат за три минути Централния софийски затвор. Преди дни Пелов беше открит погубен, а съучастникът му към момента се търси.

В средата на април избяга пандизчия от общежитие в Пловдив, а по-късно и различен лишен от независимост от Пазарджик – не се върнали от работа на външен обект. По-късно и двамата бяха открити
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР