Избягал лъв уби мъж край националния парк на Найроби в

...
Избягал лъв уби мъж край националния парк на Найроби в
Коментари Харесай

Издирват лъв, убил човек в кенийската столица

Избягал лъв умъртви мъж край националния парк на Найроби в понеделник, оповестиха управляващите за дивата природа, до момента в който предизвестиха, че огромната котка към момента е на независимост в кенийската столица.
Кенийската работа за дивата природа (KWS) стартира интервенция за търсене и усмиряване на лъва, откакто мъж бе погубен отвън националния парк на юг от града.
" Ние се обръщаме към фамилията на умрелия с желанието да ги посетим и утешим. KWS приканва обществеността да бъде спокойна и да не излизат през нощта, до момента в който лъвът не бъде хванат ", споделя KWS в изказване пред кореспонденти късно в понеделник, представено от БГНЕС.
Инцидентът е станал отвън южната външна страна на парка, оповестиха от KWS. Някои елементи от парка са обградени от електрически огради, само че не е изцяло запечатан, което разрешава обичайна миграция посредством игра в търсене на паша.
Представители на застрашената дива природа, в това число лъвове, леопарди, носорози и биволи, се намират в емблематичния парк на фона на далечни небостъргачи.
Паркът е единствено на седем километра от сърцето на Найроби и произшествия с животни, избягали от тревистите равнини и скитащи в безредния мегаполис с повече от четири милиона поданици, са се случвали и преди.
През март 2016 година лъв беше убит, откакто се измъкна от парка и атакува и нарани мъж. През онази година лъвове излязоха отвън парка четири пъти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР