Избухна цистерна на бензиностанция във Враца. От взрива е пострадал

...
Избухна цистерна на бензиностанция във Враца. От взрива е пострадал
Коментари Харесай

Избухна цистерна на стара бензиностанция във Враца

Избухна цистерна на бензиностанция във Враца. От гърмежа е потърпевш към 50-годишен мъж.

Бензиностанцията не действа от години, а старите съдове, в които се е съхранявало преди време гориво, са изведени на повърхността. При опит на чиновник във компанията да среже съда, цистерната избухва.

Това е остаряла неработеща бензиностанция повече от три години. Цистерните, в които се е съхранявало гориво, преди време са били подземен, само че от няколко седмици са изведени на повърхността. Теренът е частна благосъстоятелност и се приготвя за различен предстоящ обект. Днес преди обяд чиновник във компанията е почнал да реже тръба на остарелия съд, само че от налягането цистерната избухва, а мъжът е отритнат на метри.

По неофициална информация служителят е към 50-годишен със строшен крак. От инспекцията по труда споделиха, че служителят има трудов контракт към компанията. Все още не е ясно дали са спазени всички ограничения за безвредна работа, защото тече инспекция.

Хората чули мощният удар споделят, че доста бързо е откарана избухналата цистерна от мястото на случая, за да потули бързо случая. Българска национална телевизия съумя да снима и притежателя на компанията, който побърза да си тръгне.

" Гръмнало е от цистерната ", изясни притежателят.

Българска национална телевизия: Мерките за сигурност дали са спазени?

" Всичко ", отговори той.

" На другата директна имаме огромен сервиз, там работим, и по едно време се чу един доста мощен удар. Не като гърмеж, а като доста мощен удар, помислих, че камион се е блъснал, но то гръмнало цистерна. Тая бензиностанция не работи повече от три години, вадят цистерни, копаят тук, но какъв брой са били не знам ", сподели Павлин, който работи покрай бензиностанцията.



" Чух заплашителен тон като под налягане да излиза въздух. Много мощен пукот и екот, и са пристигнали да режат тук цистерната да я предават. Как може да се допусне това нещо да се прави, не знам. Цистерна, която е държала гориво, и да пристигна един непрофесионален служащ и даже е да е професионален да тръгне с резак да реже, това нещо е обикновено да се случи. Човекът, доколкото разбрах, на няколко метра е изхвърчал от цистерната освен това състояние, което се е случило. Не може по този начин някой да си подхваща някакви произволи в обитаемо място, отвред хора, да потегля да подхваща някакви рязанки ей такива ", разяснява различен служащ.

Когато екипът на Българска национална телевизия си тръгваше, дойде и камионът, който е извозил избухналата цистерна. По каросерията имаше още от пяната, която са употребявали огнеборците. Шофьорът също не пожела да разяснява и побърза да се скрие от камерата.

Репортер: Мирослава Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР