Избраното име на новоучредената партия на Слави Трифонов - Няма

...
Избраното име на новоучредената партия на Слави Трифонов - Няма
Коментари Харесай

До две седмици съдът ще каже дали регистрира партията "Няма такава държава"

Избраното име на новоучредената партия на Слави Трифонов - " Няма такава страна ", можело да се чете и като " Няма такава хубава страна ".

Тази допустима интерпретация на името изложиха пред Софийския градски съд юристите на новоучредената партия, възразявайки на появилите се по-рано отзиви, че името може да спъне регистрацията, От екипа на Слави Трифонов подчертаха пред съда, че с положително възприятие са избрали името и че въобще не са имали претекст за отказване или уронване на престижа на българската държавност

Основаната през септември партия взе името на известната ария на шоумена " Няма такава страна ", което обаче носи мощно сериозен смисъл, за разлика от оповестения през днешния ден пред съда. Преди време проф. Огнян Герджиков, някогашен народен представител и длъжностен министър, изрази персонално мнение, че името " Няма такава страна " може да се окаже в нарушаване на Закона за политическите партии.
Представителят на прокуратурата не направи пред съда възражения за името.

Логото на " Няма такава дърава " /НТД/ е ръка в наследник цвят с линии с цветовете на българското знаме. Адвокатите на партията подчертаха, че трицветните линии на логото не значат потребление на националния байрак, което не е позволено от Закона за политическите партии.

Съдът одобри показаните документи, правилник и стратегия, нямаше претенции за показване на спомагателни доказателства.
Според юристите на НТД са изпълнени законовите условия за регистрация на партията, спазени са процедурите и няма налице спънки според Конституцията да бъде записана.

Съдът ще се произнесе до две седмици.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР