Избраният за президент на Украйна Владимир Зеленски нарече депутатите от

...
Избраният за президент на Украйна Владимир Зеленски нарече депутатите от
Коментари Харесай

Зеленски се ядоса на украинските депутати

Избраният за президент на Украйна Владимир Зеленски назова депутатите от Върховната рада за лъжци, защото те са дали обещание да насрочат дата за инаугурацията му, само че до момента не са го създали. Това предава ТАСС, представена от " Фокус ".
„ Върховната рада на Украйна – кратко ВРУ (лъжа). ВРУ е девизът на живота им. Запомнете семействата на депутатите от този състав. И си правете изводите за идващите парламентарни избори “, написа той във вторник във „ Facebook “.
Във Върховната рада към този момент са регистрирани повече от шест плана за дата на инаугурацията, които оферират церемонията да се организира в интервала от 17 май до 1 юни. Както се очакваше. Във вторник депутатите трябваше да включат в дневния ред на пленарната сесия въпроса за заклеването на новия президент и да изпратят проектодокументите за експертиза в профилния комитет.
Но на 14 май първият заместник-председател на комисията по въпросите на регламента и организацията на работата на Върховната рада Павел Пинзеник съобщи, че Народното събрание ще прегледа плана за датата на тържественото съвещание на Народното събрание по случай инаугурацията на определения президент на страната Владимир Зеленски на 15 май.
Самият Зеленски упорства церемонията да се състои на 19 май.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР