Избраният за президент на САЩ Джо Байдън представи на брифинг

...
Избраният за президент на САЩ Джо Байдън представи на брифинг
Коментари Харесай

Джо Байдън представи екипа си, Джон Кери влиза в него

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън показа на брифинг в своя роден град Уилмингтън, щата Делауер, дипломатическия екип и екипа по националната сигурност в бъдещото държавно управление.

Той съобщи, че Съединените щати са подготвени още веднъж да бъдат световен водач, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това е екип, който отразява обстоятелството, че Америка се завърна, подготвена да бъде лидер на света, а не да се отдръпва от него ", съобщи Байдън.

Бъдещият държавен секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че никоя страна не може да реши сама международните проблеми и за задачата е належащо интернационално съдействие.

Блинкън, който е одобряван от Израел, има дълъг опит както на държавната работа, по този начин и като консултант на политически водачи от Демократическата партия, най-много на Байдън. По време на президентството на Клинтън той е бил създател на речи и чиновник на Съвета за национална сигурност. А при Джордж Буш- старши - шеф на личния състав на Комисията по външни връзки на Сената (2002-2008 г.).

 Антъни Блинкън
Антъни Блинкън
Снимка: AP/БТА

Байдън напомни решимостта си да се бори против климатичните промени, представяйки бъдещия си специфичен делегат в този сектор Джон Кери , който беше държавен секретар по време на втория мандат на Барак Обама.

 Джо Байдън показа Джон Кери
Джо Байдън показа Джон Кери
Снимка: AP/БТА

" Не недооценявам и за секунда обстоятелството какъв брой ще е мъчно да спазя смелите задължения, които поех в битката против климатичните промени. Но в същото време никой не би трябвало да подценява и за секунда решимостта ми да го направя ", сподели той.

" Искам да ви кажа, че Америка се завърна, мултилатерализмът се завърна, дипломацията се завърна ", съобщи на собствен ред определената от Байдън за непрекъсната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд.

 Линда Томас-Грийнфийлд
Линда Томас-Грийнфийлд
Снимка: AP/БТА

В екипа на Бадън влиза и още една жена, освен това не нормален пост - началник на Националното разузнаване - това е Аврил Хейнс.

 Аврил Хейнс
Аврил Хейнс
Снимка: AP/БТА

Избраната за вицепрезидент Камала Харис предизвести, че задачата ще бъде сложна .

" Трябва да прегрупираме и подновим съюзите на Америка, да изградим още веднъж и укрепим институциите на националната сигурност и външната политика, които подсигуряват нашата сигурност и пазят националните ни ползи ", сподели тя.

 Камала Харис
Камала Харис
Снимка: AP/БТА

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР