Избраният за президент на САЩ Джо Байдън обяви вчера своя

...
Избраният за президент на САЩ Джо Байдън обяви вчера своя
Коментари Харесай

Безпрецедентен ход на Байдън: Избра само жени - 7, за PR в Белия дом

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи през вчерашния ден своя екип за връзки в Белия дом, формиран напълно от дами и който неговият антураж дефинира като невиждан в историята на страната, оповестиха международните организации.

Сред седемте назначения попада Джен Саки, някогашен шеф на връзките при администрацията на Обама-Байдън, която ще заеме поста на прессекретар на Белия дом.

Първи заместник-прессекретар ще стане Карин Жан-Пиер.

Кейт Бедингфийлд, заместник-директор на акцията на Байдън, е назначена за шеф на връзките в Белия дом. Тя беше шеф на връзките на Байдън, когато той беше вицепрезидент.

Ашли Етиен ще стане шеф на връзките на вицепрезидента Камала Харис, а Симон Сандърс - съветничка и говорителка на Харис.

За шеф на връзките на бъдещата първа дама Джил Байдън е назначена Елизабет Александър.

Тези назначения не се нуждаят от удостоверение от Сената, за разлика от множеството от постовете в кабинета, отбелязва Франс прес. Неотдавна Джо Байдън показа основните персони в бъдещия си екип.

Междувременно още един оспорван щат прибави гласове към до момента извоюваните от от Байдън. Повторното броене в щата Уисконсин, което завърши през вчерашния ден, удостовери успеха на Джо Байдън. Тръмп съобщи, че ще оспори резултата от преброяването в съда още преди то да завърши.

Адвокатите на Тръмп предходната седмица подадоха иск за наново броене на бюлетините в два окръга на щата Уисконсин - Милуоки и Дейн. Преди това щабът на президента преведе три милиона $ на управляващите на Уисконсин за повторното броене в двата окръга. Крайните резултатите демонстрираха, че Байдън е получил 20 600 гласа повече от Тръмп, което му обезпечава поддръжката на десетимата електори от щата.

" Повторното броене на гласовете в Уисконсин нямаше за цел да открие неточности в преброяването, а да бъдат открити хора, които са дали своят вот нелегално ", написа в събота Тръмп в Туитър. Той добави, че казусът ще бъде импортиран в съда в понеделник или в сряда.

Крайният период за узаконяване на вота е вторник. То ще бъде осъществено от ръководителя демократ на изборната комисия на Уисконсин, която е двупартийна, отбелязва АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР