Избраният за президент на САЩ Джо Байдън обяви днес, че

...
Избраният за президент на САЩ Джо Байдън обяви днес, че
Коментари Харесай

Байдън номинира Уилям Бърнс за шеф на ЦРУ

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи през днешния ден, че номинира за поста шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ опитният посланик Уилям Бърнс, заяви Асошиейтед прес.

Шейсет и четири годишният Бърнс е някогашен заместник-държавен секретар с 33-годишна работа в Държавния департамент по време на президенти - и демократи, и републиканци; бил е дипломат на Съединени американски щати в Русия и Йордания. Напуска външнополитическото ведомство през 2014 година, с цел да оглави мозъчния концерн Фондация Карнеги за интернационален мир, пост, който заема и сега.

След като при започване на 2017 година Доналд Тръмп влиза в Белия дом, Бърнс резервира безмълвие, само че през предходната година стартира да написа сериозни публикации против политиката на администрацията, оповестени във " Форин афеърс " и други издания.

" Бил Бърнс е извънреден посланик с десетилетия опит на международната сцена в опазването на сигурността и сигурността на нашия народ и нашата страна ". По думите на определения президент претендентът споделя неговата " дълбока увереност, че разузнаването би трябвало да бъде аполитично и че всеотдайните професионални разузнавачи заслужават нашата благодарност и почитание ", съобщи Байдън.

" Американците ще спят умерено с него като идващ шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ ", заключава Байдън по адрес на опитния посланик.

Уилям Бърнс е удостояван с три президентски награди за особени заслуги и най-високите почести на Пентагона и разследващата общественост, присъждани на цивилни лица.

Говореше се, че Бърнс ще бъде номиниран за държавен секретар в идната администрация, само че Байдън избра за този пост Антъни Блинкън, напомня АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР