Избраният за президент и още невстъпил в длъжност (това ще

...
Избраният за президент и още невстъпил в длъжност (това ще
Коментари Харесай

Украйна: опасност от напрежение между новоизбрания президент и Тръмп

Избраният за президент и още невстъпил в служба (това ще стане в понеделник, 20 май – б.р.) Володимир Зеленски се оказа забъркан макар волята си в политическите и правосъдни каузи на Съединени американски щати. Това сътвори заплаха от напрежение с основен съдружник в рецесията, противопоставяща Украйна и Русия, написа организация Франс прес.

Става дума за плануваната, а след това анулирана аудиенция в Украйна на персоналния юрист на Доналд Тръмп Руди Джулиани, която отключи политическите пристрастености във Вашингтон и Киев.
Случаят хвърли светлина върху водещи се в Украйна следствия, които много мощно вълнуват Белия дом поради вероятните им политически последствия в навечерието на президентските избори следващата година.

В любопитна комбинация от паралелна дипломация и персонални ползи някогашният кмет на Ню Йорк Руди Джулиани, който споделя настъпателната визия на клиента си за политиката, разчиташе да се срещне с Володимир Зеленски, комедийния артист, определен на 21 април за президент на Украйна.

Целта му бе да се увери в Киев, че новите украински управляващи няма да преустановят две правосъдни следствия, резултатите от които съгласно него биха могли да бъдат " много потребни " за Доналд Тръмп.

Едното от тях е обвързвано с вероятната интервенция на Украйна в американските президентски избори през 2016 година в интерес на Хилари Клинтън посредством разпространяването на документи, компрометиращи някогашния началник на акцията на Доналд Тръмп - Пол Манафорт. Манафорт след това бе наказан на седем години и половина затвор за измами, свързани с лобистката си активност в Украйна при някогашната проруска власт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР