Избраният за Мъж на годината Манол Пейков с интересно инфо

...
Избраният за Мъж на годината Манол Пейков с интересно инфо
Коментари Харесай

Петър Волгин го закъса! Мъжът на годината Манол Пейков разкри защо

Избраният за Мъж на годината Манол Пейков с забавно инфо във Facebook:

Сигурно си спомняте ли си по какъв начин на 16 юни т.г. една 102-годишна жена заведе дело против Петър Волгин?

Тя беше възмутена от пост във фейсбук профила му от 1-ви февруари, в който той беше декларирал:

" Достатъчно е да погледаш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд ".

В исковата си молба дамата разказваше по какъв начин мъжът ѝ, таман завърнал се от фронта в Македония, бил привикан в кметството и в никакъв случай повече не бил забелязан. Тя останала сама с дребния им наследник, на който не било разрешено да учи висше обучение, фамилията било считано за " зложелател на народа ", пенсията на тъста на изчезналия била спряна, а тя и фамилията й били следени от Държавна сигурност.

Ако си го спомняте, несъмнено също по този начин не сте не запомнили, че тогава обявявих акция за покриване на разноските по делото – както и за предявяване на групов иск в доста по-сериозен размер, подобаващ на моралната вреда.

За един-единствен уикенд освен успяхме да съберем над 15,000 лв., само че и в това време получих писма от над 100 души, които в резюме разказваха фамилните си истории и изявяваха предпочитание да се включат груповия иск.

* * *

Под апела ми за събиране на средства тогава се появиха многочислени мнения, в които не един и двама души ми обясняваха по какъв начин сходно дело е несъответно на българския закон и в никакъв случай няма да бъде позволено в съда.

Е, имам вест за тях – както и за всички вас.

Днес, 5 октомври, Софийски градски съд най-накрая п р и е нашия групов иск (включващ над 50 тъжители!) за р е д о в е н и позволен – и разпореди решението да бъде изпратено на ответника господин Петър Волгин.

Успоредно с това, преди два дни (на 3-ти октомври) същият този съд н а с р о ч и дата за делото на госпожа Горанова (което беше първичния мотив за събиране на средствата) – и датата е 25 октомври 2023 година.

Благодаря ви за вярата и поддръжката!

Ще се забележим в съда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР