Избраният за евродепутат от БСП Иво Христов заяви в ефира

...
Избраният за евродепутат от БСП Иво Христов заяви в ефира
Коментари Харесай

Евродепутат от БСП: Това не бяха честни избори, а морално поражение на България. Очаквах ГЕРБ да се срине

Избраният за евродепутат от Българска социалистическа партия Иво Христов съобщи в ефира на БТВ, че съгласно него изборите не са били почтени.

" Аз съм доста наскърбен от изборния резултат. Удовлетворението от това, че съм определен, не може да засенчи успеха на апатията над здравия разумм и автокрацията над демокрацията. От позиция на политолога това е победа на ГЕРБ над Българска социалистическа партия и останалите партии, само че от позиция на историята това е едно морално проваляне за България. Очаквах ГЕРБ да се срине изцяло, защото няма обикновено общество, което да толерира корупция, която е осветена, потвърдена, снимана с всичките там асансьори, къщи за посетители, с оправданията на уличените лица. Оказа се, че българското общество е някаква особеност, склонно да преглътне и това. Аз имам известни запаси по отношение на изборния резултат. Не съм партия да го оспоря, не съм съд, с цел да преценява, само че от наблюденията си в страната, от прочита на изборните резултати не съм уверен, че това са почтени избори и справедлив избирателен резултат. Има прекомерно доста свидетелства за друг напън, за корпоративен избор, насила. Чувах ги и по време на акцията от препатили гласоподаватели от предишни избори ", сподели той.

" Самият факт, че изборите завършиха по този метод не ни дава вяра, че би имало резултат от вероятно оборване на резултатите. Ние не сме Украйна 2014 година, когато жителите не одобриха резултатите или пък 2005 година първия майдан. Аз не съм покровител на майдана, само че там имаше гражданска сила, която оспори изборите. При нас при такава незаинтересованост даже да се установяват нарушавания, няма да последва нищо. Имаше прекалено много операции на доста равнища, с цел да кажем, че изборите чяха почтени и честни.

Партийната кухня на Българска социалистическа партия е една трева, има вътрешни спорове, пренаредена листа, имаше хора от апарата, които не работеха за цялостната мобилизция. Това си е вътрешен проблем на Българска социалистическа партия. Но съгласно мен апатията е провокирана от чисто битов проблем. Дразнят се хората от това, че пращаме 17 индивида в европарламента с високи заплати. Европеецът мисли по какъв начин ще прати някой в Европа, с цел да му е добре на него, само че българинът си споделя: " Аз няма да му гласоподавам на оня да взима тези огромни пари ". И аз мисля, че заплатите са доста високи. Но в случай че един политик има користни цели, той няма да отиде в Европа, където всичко е транспарантно, а ще си стои тук и ще си прави къщи за посетители, както направи целият екип на ГЕРБ ", разяснява още Христов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР