Избраният за депутат от Демократична България и бивш министър на

...
Избраният за депутат от Демократична България и бивш министър на
Коментари Харесай

Божанов: Нямаме проблем да гласуваме в синхрон с ГЕРБ-СДС по общи теми

Избраният за народен представител от „ Демократична България ” и някогашен министър на електронното ръководство Божидар Божанов разяснява предлагането на Демократична България посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова да не участва на тържественото разкриване на новия парламент.
Прочетете още
С предлагането бяха съгласни от „ Продължаваме Промяната ” и от ГЕРБ. Бившият министър на електронното ръководство обаче разгласи, че „ Демократична България ” няма проблем да гласоподава в синхрон с ГЕРБ-СДС по общи тематики. Не скри, че това се е случвало и в границите на предходния парламент. Въпреки това, съгласно Божанов първият изследователски мандат наподобява неосъществим.

„ Институцията Народно заседание преценя кого да предложения. Русия е оповестила България за вражеска страна. Това единствено по себе си е задоволителен мотив. Русия е страна агресор, Русия е изключена от Съвета на Европа. Има задоволително доста институционални причини тя да не бъде поканена ”, съобщи Божанов пред Нова телевизия.

„ Нямаме цел да участваме непременно в държавно управление ”, изрично разгласи Божанов, само че акцентира, че в случай че третият мандат бъде връчен на Демократична България, те ще опитат да сформират държавно управление. Попитан дали биха поканили в възможна коалиция Българска социалистическа партия, той отговори: „ Това е прекомерно хипотетично. Българска социалистическа партия, в случай че изразят ясна позиция за войната в Украйна, в случай че осъдят експанзията на Русия, има поле за диалог ”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР