Избраният вчера от парламента за вътрешен министър Младен Маринов заяви

...
Избраният вчера от парламента за вътрешен министър Младен Маринов заяви
Коментари Харесай

Новият вътрешен министър: Не бих отказал на такова предложение

Избраният през вчерашния ден от Народното събрание за вътрешен министър Младен Маринов съобщи в „ Здравей, България “ по NOVA, че не се е колебал да одобри оферти му от министър-председателя Бойко Борисов пост.

„ Аз действително не бих отказал на такова предложение, тъй като не се трансформира доста за мен екипът е същият. В нашата работа имаме подготвеност да се хвърлим незабавно и взимаме решенията бързо “, сподели той в отговор на въпрос дали незабавно се е съгласил.

За вчерашните си сълзи и благодарността към фамилията си ,

през днешния ден Маринов беше по-сдържан и показа: „ Семейството ми постоянно са ме разбирали и в никакъв случай не са били срещу кариерата ми. Имам щерка на 20 година и наследник, който скоро ще навърши 18 година Дефицитът, който съм основал у дома го е поемала брачната половинка ми. С нея обсъдихме обстановката и тя на смешка ме пита дали в този момент още повече ще не присъствам от у дома “.

Приесняват ме огромните упования, които ме карат да се активизирам и да бъда във върхова форма, само че знам с какъв екип работя и им благодаря.

За указа, подписан от президента и оценката му за „ мърлява работа “ в Министерство на вътрешните работи

„ До момента на сключване на указа не съм чул сходни упреци. Най-вероятно мнението му е произтекло от справедливи наблюдения. Аз обаче мога да отговоря с резултати – с 8% е намаляла битовата престъпност, имаме в пътна сигурност спад на жертвите, макар последната жестока злополука край Своге, която лиши живота на 17 души. Всеки има право на мнение и оценка, изключително президентът, който е главнокомандващ “.

Румен Радев подписа указа за Младенов

Борисов: Маринов желае да стане министър, както командващият Военновъздушни сили изиска да стане президент

На въпрос дали чака проблем с президента при предлагането на нов общоприет секретар на Министерство на вътрешните работи, министърът отговори: „ Ще бъдат спазени всички условия на закона. До момента, когато ме е търсил президента, постоянно съм се отзовавал. Всичко ще се разиска в Министерски съвет и там ще бъде взето решението “.

Той отхвърли информацията, че съдружните сътрудници от

Оперативна програма са се съгласили да поддържат кандидатурата му, в случай че в подмяна на това те дефинират новия основен секретар .

„ Аз не знам за такова нещо, това не е правилно. На този пост би трябвало да е чиновник от системата на Министерство на вътрешните работи. Нямам период в който би трябвало да оповестя име. Не съм приказвал с съответен човек, сондирал съм отзиви, само че има зам.-генерален секретар, който сега извършва тези отговорности, господин Арабаджиев, и той ще извършва тези функционалности само че назначението на новия секретар “.

Цветан Цветанов: Румен Радев цели борба

Отмениха гласуването на министерските оставки

Борисов показа новите министри

Борисов изиска три оставки и ги получи

Трима министри - Валентин Радев на вътрешните работи, Ивайло Московски на превоза и Николай Нанков на районното развиване, подадоха оставки след апела на премиера Бойко Борисов. Причината е тежката злополука край Своге, която лиши живота на 17 души. Оставките трябваше да бъдат гласувани предходната седмица в Народното събрание, само че се указа, че президентът Румен Радев не е подписал указа за освобождение на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Именно Маринов беше препоръчан от ръководещите за нов вътрешен министър.

Очаквайте детайлности!

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР