Избраният под №1 в Драфта Зайън Уилямсън ще трябва да

...
Избраният под №1 в Драфта Зайън Уилямсън ще трябва да
Коментари Харесай

Шок преди старта на сезона в НБА: операция вади за два месеца сензацията Зайън Уилямсън

Избраният под №1 в Драфта Зайън Уилямсън ще би трябвало да изчака за дълго чакания си дебют в НБА. 19-годишният гений е претърпял интервенция на дясното коляно и ще се възвръща сред 6 и 8 седмици, разкриха от клуба му Ню Орлиънс Пеликанс.

Уилямсън имаше проблеми с леки контузии на коляното през последните 12 месеца. Той пропусна няколко мача на Дюк в колежанското състезание, а откакто беше определен от Пеликанс, записа единствено 8 минути в лятната лига на НБА. Преди това той се показа доста мощно в четири мача на Ню Орлиънс от предсезонната стратегия и имаше междинни индикатори от 23.3 точки и 6.5 битки.

Breaking: Zion Williamson out for 6-8 weeks after successful surgery for a torn lateral meniscus in his right knee pic.twitter.com/KSNN5RyiNL
— Bleacher Report (@BleacherReport) 21 октомври 2019 година Силата, атлетизмът и мощните забивки трансфораха Уилямсън в същинска сензация. От появяването на ЛеБрон Джеймс в НБА, не е имало състезател, на който да се разпореждат сходни очаквания да заблести още от първите си мачове като експерт.

Зайън ще стане четвъртият баскетболист, определен под №1 в драфта, който ще пропусне откриващия мач за сезона. Същото се случи с Грег Одън през 2007 година, Блейк Грифин през 2009-а и Бен Симънс през 2017-а.

“Пеликаните” ще се изправят против първенеца Торонто Раптърс в нощта на вторник против сряда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР