Избраният под №1 в Драфта Зайън Уилямсън ще трябва да

Избраният под №1 в Драфта Зайън Уилямсън ще трябва да ...

Шок преди старта на сезона в НБА: операция вади за два месеца сензацията Зайън Уилямсън.

Избраният под №1 в Драфта Зайън Уилямсън ще трябва да почака за дългоочаквания си дебют в НБА. 19-годишният талант е претърпял операция на дясното коляно и ще се възстановява между 6 и 8 седмици, разкриха от клуба му Ню Орлиънс Пеликанс.

Уилямсън имаше проблеми с леки травми на коляното през последните 12 месеца. Той пропусна няколко мача на Дюк в колежанското първенство, а след като беше избран от Пеликанс, записа само 8 минути в лятната лига на НБА. Преди това той се представи много силно   в четири мача на Ню Орлиънс от предсезонната програма и имаше средни показатели от 23.3 точки и 6.5 борби.

Breaking: Zion Williamson out for 6-8 weeks after successful surgery for a torn lateral meniscus in his right knee pic.twitter.com/KSNN5RyiNL
— Bleacher Report (@BleacherReport) 21 октомври 2019 г. Силата, атлетизмът и мощните забивки превърнаха Уилямсън в истинска сензация. От появата на ЛеБрон Джеймс в НБА, не е имало играч, на когото да се възлагат подобни надежди да заблести още от първите си мачове като професионалист.

Зайън ще стане четвъртият баскетболист, избран под №1 в драфта, който ще пропусне откриващия мач за сезона. Същото се случи с Грег Одън през 2007 година, Блейк Грифин през 2009-а и Бен Симънс през 2017-а.

“Пеликаните” ще се изправят срещу шампиона Торонто Раптърс в нощта на вторник срещу сряда.

Източник: sportal.bg