Избраният на президент на САЩ Джо Байдън призова днес американския

...
Избраният на президент на САЩ Джо Байдън призова днес американския
Коментари Харесай

Байдън: Помощта идва!

Избраният на президент на Съединени американски щати Джо Байдън прикани през днешния ден американския Конгрес да утвърди без отсрочване " мощен " проект в помощ на американската стопанска система, която се бори да се възвърне от рецесията, провокирана от пандемията от Covid-19, съобщи " Франс прес ".

Демократът Байдън, който показа икономическия си екип от град Уилмингтън в щата Делауеър, съобщи, че неговото обръщение към всички, които в този момент се борят, е, че " помощта идва ".

Редом с Байдън стоеше някогашната председателка на Управлението за федерален запас (централната банка на САЩ) Джанет Йелън, която характеризира икономическата рецесия като " американска покруса ".

Йелън сподели, че доста хора се борят да сложат храна на масата и да си заплащат сметките и наема.

Наложително е да се работи, с цел да се предотврати самоподдържането на рецесията и да не се провокират по-нататъшни разрушения, добави 74-годишната Йелън.

Ако бъде одобрена от Сената, където назначението ѝ е добре признато, тя ще стане първата жена - министър на финансите на Съединени американски щати.

78-годишният Байдън показа и останалите основни членове на бъдещия си екип, формиран от представители на малцинствата и от дами, доста от които ще са първите на съответния пост.

Уоли Адейемо е от нигерийски генезис и ще е първият афроамерикански зам.-министър на финансите, в случай че Сенатът я утвърди.

Нийра Танден ще е първата жена от индийски генезис на поста шеф на Службата за ръководство и бюджет в Белия дом.

Байдън избра друга жена - Сесилия Рауз - да оглави съвета на икономическите съветници на президента. Тя ще е първата афроамериканка и едвам четвъртата жена отпред на този съвет.

Задно с тях на сцената в Уилмингтън беше и Джаред Бърнстийн, който от дълго време е непосредствен другар на Байдън - откогато беше негов основен икономист през първите години на администрацията на някогашния президент Барак Обама.

Междувременно екипът от адвокати на Байдън съобщи, че исковете на президента Доналд Тръмп в Джорджия няма да доведат до смяна на резултата от американските президентски избори в този щат, съобщи " Ройтерс ".

Предизборният щаб на Тръмп съобщи пред съда, че изборите в Джорджия са били помрачени от измами и изиска второ наново броене на гласовете, откакто в границите на първото наново броене бе открито, че Байдън печели в този щат с над 12 хиляди гласа. ъвета на икономическите съветници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР