Избраните шефове на комисии в парламента не оставят никакво съмнение

...
Избраните шефове на комисии в парламента не оставят никакво съмнение
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Няма никакво съмнение КОЙ командва парада в това събрание - Топ новини


Избраните шефове на комисии в Народното събрание не оставят никакво подозрение КОЙ командва парада в това заседание. Даже мисля, че Първо и Второ Главно са си ги разпределили по специализация: едните вземат външните работи, правораздаването и защитата, а вторите вътрешните работи и финансите. За техните реформатори – остават комисии като спорта, с цел да тичат или пият по една студена вода за здраве. А ние ще чакаме по какъв начин назначеният за пастир Кумчо Вълчо самичък ще се откаже от агнешкото.

Всъщност още при избора на ръководител на Народно събрание – знак на мулташкия Преход – стана ясно какво можем да чакаме от това Народно събрание. И по този начин разделянето на управляващите се събра в Центъра – известно от един век място.

Демократичната система, закрепена в Конституция към този момент е обърната с хастара на открито в своя противовес. Какво имам поради ли?

Идеята на разделянето на управляващите е когато една власт не работи съгласно своето предопределение – другите две да я възпират и управляват посредством положителна противоположна връзка. Вместо това какво имаме? Когато инцидентно се появи една работеща власт – като изпълнителната в предния парламент, другите две – законодателна и правосъдна се активизираха да я “възпрат ” и задушат. Перфектна отрицателна връзка. Дългогодишният негативен асортимент във всички управляващи отхвърля всяка Промяна посредством позитивен асортимент като непознато тяло.

Системата на построени постоянни зависимости прави същото в цялата ни гласност. Никой не се занимава да проучва партии като Възхода и Възраждане. Дори ГЕРБ и Движение за права и свободи към този момент се одобряват като стожери на системата без коментар. Дори рецензиите към Българска социалистическа партия се разредиха.

Всички обаче – от партийни деятели на стожерите до наемни анализатори – непрекъснато се занимават с Политическа партия и Демократична България с тезата – по какъв начин не са на висотата на историческия миг. Един от дежурните -лози даже дефинира отдалечаването на Политическа партия от Българска социалистическа партия като превръщането й в още една фракция като Демократична България!
Партиите с правила стават – съгласно тази логичност – секти! А всички други са чеда на Граучо Маркс ( “това са ми правилата – в случай че не ги харесваш, имам и други ”).

Всъщност за какво да се чудим. Споделял съм офертата, която е получил мой прочут от университетските среди – не да хвали ГЕРБ, а да бъде сериозен към Демократична България (тогава Политическа партия още ги нямаше) против баснословна сума. И по този начин Демократична България станаха – съгласно представителя – леви либерали, хунвейбийни, комунисти, сектанти и прочие, нямащи схващане за необятната корупционна душа на своя ЕНП другар.

Та отново – по езика ще ги познаете. Как се ликвидира в зародиш всеки опит за смяна и укрепва отрицателния асортимент във всяка една система.

В тази среда полето за маневриране на силите на Промяната – очевидно малцинство в този парламент – е доста тясно.

За мен потребният ход сега е единствено един – вторият мандат. Да се направи парламентарен съюз сред Политическа партия и Демократична България и по този начин – като първа политическа мощ в Народното събрание – да се договаря за поддръжка от ГЕРБ за кабинет на вероятните промени до локалните избори. Най-важното е кой ще е министър председател, министър на финансите и на Министерство на вътрешните работи ( вижте КОЙ ги взе като комисии сега) до есента. И до идващите парламентарни избори.

Евгений Кънев,фейсбук

Избраните шефове на комисии в Народното събрание не оставят никакво подозрение КОЙ командва парада в това заседание. Даже мисля, че…
Posted by on
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР