Избрани са тримата представители на държавата в ръководството на Автомагистрали

...
Избрани са тримата представители на държавата в ръководството на Автомагистрали
Коментари Харесай

"Автомагистрали" има трима нови шефове

Избрани са тримата представители на страната в управлението на " Автомагистрали " ЕАД, оповестиха от районното министерство.

Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов са определените представители на страната в Съвета на шефовете на " Автомагистрали "  ЕАД. Тримата са участвали в обществения конкурс за ново управление, разгласен от министерството на районното развиване и благоустройството. В състезанието са участвали 26 претенденти, които са представили концепция за ръководство на държавното сдружение за 5 година

Людмила Василева, назначена за изпълнителен шеф на сдружението, е приключила ВИНС " Димитър Благоев "  - Варна със компетентност " счетоводство и надзор ". Притежава професионална подготовка по стопанска система и мениджмънт от Училище за бизнес пълномощия. Заемала е управителни позиции в разнообразни банкови институции и търговски организации, има и професионален опит като оценител на търговски предприятия и вземания и недвижими парцели. Лектор е по оценка на финансови активи и институции към Агенцията по приватизация. Контрольор по осъществяване на европейски планове. 

Димитър Пенев е приключил Висшия институт по архитектура и строителство в София със компетентност " строителен инженер "  и " пътно строителство ". Има и подготовка за " Управление на компании ",  " Стратегически маркетинг "  от университета Кранфийлд и други Завършил е Бизнес учебно заведение Ashridge, Шанхай, със компетентност " Оперативен мениджмънт и коучинг ". Професионалната му кариера стартира в Института по пътища към ГУП-София. Заемал е управителни длъжности при осъществяването на инфраструктурни планове в Нигерия.

Георги Попов е магистър по право от Югозападния университет - Благоевград. Бил е юрист в отдел " Обществени поръчки "  на " Топлофикация "  - София и юридически помощник в " Европейски център по законодателство, разбор и рационализиране на правосъдните практики в Европейски Съюз ". Заемал е управителни позиции в банковия бранш, ръководство на търговски обекти и отговорник по сигурността в строителни обекти. Експерт към Агенцията по публични поръчки. Народен представител в 45-то и 46-то Народно заседание.  

Членовете на Съвета на шефовете на " Автомагистрали "  ЕАД са петима, напомнят от Министерство на регионалното развитие. Двама се избират от Агенцията за обществените предприятия и надзор. Конкурсът за самостоятелните представители ще бъде извършен още веднъж. " Причината е, че на извършеното съревнование се явиха единствено шестима претенденти, т.е. липсва задоволително конкуренция. Освен това оценките, които те са получили, не са оптимални. По този метод не може да се подсигурява изборът на най-подходящите кандидатури за ръководство на сдружението ", споделят от ведомството на Гроздан Караджов.

 

 

Повече за скандалите в " Автомагистрали " и проверките в държавното предприятие четете тук:

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР