Избран е най-подходящият терен за изграждане на Национална детска болница,

...
Избран е най-подходящият терен за изграждане на Национална детска болница,
Коментари Харесай

Избраха терен за изграждане на детската болница

" Избран е най-подходящият терен за създаване на Национална детска болница, който дава отговор на съвсем всички, да не кажа на всички критерии, които бяха сложени за съвременна европейска детска болница. Теренът е към 40 декара в кв. Овча Купел, Горна Баня. Намира се до Ортопедичната болница. Теренът е извънредно подобаващ, защото първо е доста добър климат на съответното място и доста добър достъп и до метро и други връзки. " Това заяви на брифинг здравният министър Асен Меджидиев.
" Теренът разрешава да бъде построена, с изключение на детската болница към нея и хотел за родители и рехабилитационен център, да бъдат обособени обособените незабавни структури, реанимационни структури и всички специалности, спрямопо потребностите, които са заложени ", изясни още Меджидиев. 
" Сред 5-те терена, които имахме опция да избираме, това се оказа в действителност най-подходящият ", съобщи здравният министър. 
" Този терен, първо беше предназначен, по този начин или другояче в Подробен устройствен план, беше предназначен за болничен комплекс. Проблемът в него съществуваше, че в средата на буклавно на УПИ имаше един частен, и към момента го има, несъмнено, частен парцел. Помогна и кметът на Овча Купел, направихме среща с него. Той съумя да откри притежателите на частния парцел ", събощи и служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. 
Частният парцел е изместен в края на целия парцел, добави Шишков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР