Избран е най-подходящият терен за изграждане на Национална детска болница,

...
Избран е най-подходящият терен за изграждане на Национална детска болница,
Коментари Харесай

Избраха терен за изграждане на детската болница

" Избран е най-подходящият терен за създаване на Национална детска болница, който дава отговор на съвсем всички, да не кажа на всички критерии, които бяха сложени за съвременна европейска детска болница. Теренът е към 40 декара в кв. Овча Купел, Горна Баня. Намира се до Ортопедичната болница. Теренът е извънредно подобаващ, защото първо е доста добър климат на съответното място и доста добър достъп и до метро и други връзки. " Това заяви на брифинг здравният министър Асен Меджидиев.

" Теренът разрешава да бъде построена, с изключение на детската болница към нея и хотел за родители и рехабилитационен център, да бъдат обособени обособените незабавни структури, реанимационни структури и всички специалности, по отношение на потребностите, които са заложени ", изясни още Меджидиев.

" Сред 5-те терена, които имахме опция да избираме, това се оказа в действителност най-подходящият ", съобщи здравният министър.

" Този терен, първо беше предназначен, по този начин или другояче в Подробния организационен проект, беше предназначен за болничен комплекс. Проблемът в него съществуваше, че в средата на безусловно на УПИ имаше един частен, и към момента го има, несъмнено, частен парцел. Помогна и кметът на Овча Купел, направихме среща с него. Той съумя да откри притежателите на частния парцел ", заяви и служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

Частният парцел ще бъде изместен в края на целия парцел, заяви Шишков.

До месец-два ще бъде променен и утвърден подробния организационен проект, надява се Шишков.

" Сроковете от тук нататък, безусловно са ясни ", безапелационен е служебният министър на районното развиване и благоустройството.

" През това време, екипът на Министерство на здравеопазването, дружно с капиталовата компания, ще посетим няколко лечебни заведения в Европа от подобен мащаб на детски лечебни заведения, с цел да се ориентираме и да се подготвим за съответното задание, тъй като желаеме да е на извънредно високо равнище детската болница, извънредно съвременна европейска конструкция. Аз мощно се надявам, че планът след 5-6 месеца ще бъде налице ", съобщи здравният министър.

" Старата постройка не дава отговор на Подробен устройствен план, нито на общия организационен проект на София, тъй че тя е обект на един по-задълбочен разбор. Тя е един построен градеж ", съобщи Шишков.

" Тази постройка, в случай че въобще има някакъв живот в нея и в случай че е допустимо тя да бъде непокътната, би трябвало да се направи един разбор в противоположна посока като какво може да се употребява постройката, чисто функционално ", съобщи Шишков на журналистически въпрос за ориста на остарялата постройка, където се предвиждаше да бъде построена Националната детска болница.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР