Избран е изпълнител по българо-гръцки проект в Чепеларе за ремонт

...
Избран е изпълнител по българо-гръцки проект в Чепеларе за ремонт
Коментари Харесай

Модернизират музея на родопския карст и паметника на загиналите в Чепеларе

Избран е реализатор по българо-гръцки план в Чепеларе за ремонт и реорганизация в музея на родопския карст и паметника на починалите чепеларци, съобщи кореспондентът на .
Задача да извърши дейностите след извършена социална поръчка има Едноличен търговец „ Металик – Иван Михайлов “ – Пловдив. Договорът ѝ с община Чепеларе за музея на родопския карст е на стойност 278 646 лева без Данък добавена стойност, а за паметника – 194 926 лева без Данък добавена стойност.
Партньор на локалната администрация по плана INTEGRA TOUR е гръцката община Просочани.
Най-впечатляващата смяна в музея ще е нова украса, имитираща карстова пещера, посредством която ще бъдат пресъздадени образно пещерите в Родопите. Той е неповторим по рода си в България, единствен музей на пещерите в Югоизточна Европа. Помещава се на първия етаж на хотелска постройка и е благосъстоятелност на общината.
С реновирането на съществуващия железен мост и създаване на стъклен под, в който се вграждат каменни формирания, дружно с имитацията на карстова пещера по стените и тавана към моста, ще се търси близка връзка с истинските карстови формирания. Предвидено е да се закупи ново съоръжение, част от което е устройство за компютърно холографско изображение.

Предвижда се осъществяване на главен ремонт на всички пространства на музея на Родопския карст. За паметника на починалите във войните чепеларци е планувано изцяло благоустрояване на пространството в близост. Общата му повърхност е над 2 хиляди кв. м.
Ще бъде изработен справочник за посетителите, осведомителни табели по протежението на алеята със стъпала, посредством които туристите ще научават забавни обстоятелства. Таблата ще могат да се употребяват и от незрящи.
Предвиден е самобитен амфитеатър навън с 91 места за сядане. Ще има модул „ Релакс и гледка “, в който ще е ситуиран детски ъгъл с макети за оръдия и изкопани окопи, с които се цели образно запознаване на децата с историята.
Общата цел на плана е да се резервира и усъвършенства локалната просвета, монументи, естествени и човешки туристически запаси и да насърчат форми на туризъм, които обезпечават благоприятни условия за взаимоотношение сред туристите и локалните поданици.

Идеята е също да се подкрепи разбирането за другите култури, традиции, метод на живот, обичайни познания и вярвания. Политиката на трансграничното съдействие е за определяне на връзки през границите, с цел да се даде опция за взаимен метод към общите проблеми и благоприятни условия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР