Избраха Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската комисия,

...
Избраха Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската комисия,
Коментари Харесай

Официално: Урсула фон дер Лайен е новият председател на ЕК

Избраха Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия, заяви специфичният делегат на bTV в Брюксел. От общо 733 евродепутати, 383 бяха „ За”, а нужни бяха 374.

„ Против” нейната кандидатура гласоподаваха 327. Тя е първата жена в историята, която заема поста.
Снимка: Reuters
„ Оказаното ми доверие е доверието, което оказвате на Европа, доверието за обединена и мощна Европа. Европа, която се бори за бъдещето си и ще се бори с провокациите дружно. Посланието ми към всички е - дано работим дружно, всички ние, тъй като всички ние имаме потребност от обединена и мощна Европа ", бяха първите думи на новият ръководител на Европейска комисия.
Критики към Урсула Фон дер Лайен – употребила заучени изречения, с цел да оглави Европейска комисия Евродепутатите вземат решение дали да гласоподават за нея
Преди две седмици евролидерите изненадващо предложиха Урсула фон дер Лайен за най-високия пост. За доста малко време тя постави неимоверни старания да убеди в качествата си всяка една група в Екологичен потенциал по настрана.
Снимка: Reuters
Кандидатурата ѝ провокира спорен отзив в другите политически групи.

С сполучлива кариера и богат политически опит в Германия, само че непозната на европейката сцена, с поддръжката на европейските водачи, само че не ѝ с безапелационното " да " на евродепутатите, в финален опит да ги очарова Урсула фон дер Лайен приказва през днешния ден на три езика – британски, френски и немски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР