Избраха Кристиан Вигенин за зам.-председател на 44-то народно събрание, съобщиха

...
Избраха Кристиан Вигенин за зам.-председател на 44-то народно събрание, съобщиха
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин стана зам.-председател на парламента

Избраха Кристиан Вигенин за зам.-председател на 44-то национално заседание , оповестиха от Българска социалистическа партия.

Колегата му от партията Драгомир Стойнев застана отпред на комисията по еврофондовете, а Георги Гьоков оглави комисията по жалбите на жителите.

Вигенин поема поста от Валери Жаблянов, който бе освободен от управителните постове в партията.
 Валери Жаблянов оспорва претекстовете за изключването си от ИБ на Българска социалистическа партия Обновена
Валери Жаблянов оспорва претекстовете за изключването си от ИБ на Българска социалистическа партия

Той не разяснява неявяване от съвещание на ПАСЕ

След като депутатите от ПГ " Българска социалистическа партия за България " утвърдиха Кристиан Вигенин за зам.-председател на Народното събрание, той разяснява новата си функционалност като предизвикателство.

" Предизвикателство е да бъдеш зам.-председател на институцията с най-ниско утвърждение. Приех с признателност номинацията на сътрудниците от парламентарната група, тъй като имам вяра, че Народното събрание е храм на демокрацията и ще не отстъпвам това схващане . То е призвано да слага преди всичко ползите на жителите и с работата си ще се старая да покажа, че това е допустимо ", разгласи Вигенин.

Вигенин е магистър по интернационалните връзки и по макроикономика в УНСС, има редица специализации в чужбина. Бил е външен министър (2013-2014), един от първите български евродепутати (2007-2013), зам.-председател на Групата на социалистите в Екологичен потенциал, депутат в 40, 43 и 44 Народно събрание. Вицепрезидент е на Парламентарната асамблея на ОССЕ. До момента заемаше поста ръководител на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове.
 Жаблянов уточни повода за „ Апартамент гейт “ - недоверието сред хората и властта
Жаблянов уточни повода за „ Апартамент гейт “ - недоверието сред хората и властта

Строил си вилата преди да стане народен представител

Стойнев , който е и зам.-председател на ПГ на Българска социалистическа партия, стана ръководител на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове. Той изясни, че ще отстоява ефикасния контролна на Народното събрание в политиката.

Драгомир Стойнев е магистър по стопанска система от Университета Париж 1 Пантеон - Сорбона, Франция. Той има специализации по " Модернизация на държавната администрация " от Федералната академия по обществена администрация, Германия, по " Разработване и оценка на публични политики " във Висшето учебно заведение по обществена администрация, Франция и по " Глобално икономическо съдействие и възобновяване " към Департамента за държавния бюджет за обучение и културни действия, Съединени американски щати. Стойнев в министър на стопанската система и енергетиката през 2013 - 2014 година, ръководител на Комисията по обществена политика в 41 Народно събрание.

Новоизбраният ръководител на Комисия по взаимоотношението с неправителствените организации и жалбите на жителите Георги Гьоков желае да преодолее недоверието в институциите.

Гьоков е магистър по машиностроене от Технически университет - Габрово. От 1994 работи в обществената сфера, през 2004 година заема поста шеф на Дирекция " Бюро по труда " - Стара Загора. Той е общински консултант в Стара Загора три мандата и по-късно народен представител в 42-то, 43-то и 44-то Народно заседание. Зам.-председател на Комисията по труда и обществената политика през целия интервал.

По-рано денем промени имаше и при патриотите - Волен Сидеров бе освободен от управлението на ПГ " Обединени патриоти ".
 Сидеров свален от управлението на ПГ на
Сидеров свален от управлението на ПГ на " Обединени патриоти "

Целта е възстановяване на организационния живот на групата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР